Gratis kristen musik er en stor succes

Trods stor succes er hjemmesiden noisetrade.com stadig relativt ukendt for mange. Derek Webb, som er musiker og en af grundlæggerne af hjemmesiden, mener paradoksalt nok, at musikere kan tjene flere penge ved at give deres musik væk.

Derek Webb er musiker og en af grundlæggerne af
noisetrade.com, og han er ikke i tvivl om, at gratis musik er vejen frem.

Det er måske ikke så overraskende, at gratis kvalitetsmusik hurtigt bliver en succes. Det er det i hvert fald blevet i USA, hvor noisetrade.com har vokset sig større og større. Men Derek Webb, som er en af grundlæggerne, slår fast, at hvis al musik var gratis, så ville det ikke fungere.
– Der er en specifik gruppe af mine fans, som gerne vil købe mine albums, så snart jeg laver dem. Men når jeg har brugt alle de penge og ressourcer, jeg har, på at nå så bredt ud som muligt, og jeg ikke vil sælge flere albums, hvorfor så ikke give dem væk gratis efter 6-8 måneder? spørger han.
Han mener, at musikere kan nå ud til mennesker, som de ellers ikke ville nå ud til. Noisetrade og kunsteren får din email og dit postnummer og kan derfor sende dig information om kommende album.
– Nu kan jeg fortælle dem, at jeg kommer og spiller i deres by. Så betaler de måske de 50 kr. i døren, som jeg mistede ved at give albummet gratis til dem. Måske køber de et af mine gamle albums, og dermed har jeg overskud i forhold til at sælge mit album i første omgang. Og senere er de måske så glade for min musik, at de vil købe mit nye album, en t-shirt og en plakat.
På den måde har jeg pludselig firedoblet min indtægt ved at give albummet gratis væk. Før var disse mennesker ikke på min ”radar”, forklarer Derek Webb til faithvillage.com og understreger, at det er relationen mellem musikeren og lytteren, som er vigtigst.
– Hvis jeg altid gav musikken gratis væk, så var der ikke nogen relation imellem mig og lytteren, og så ville det ikke være muligt for mig at blive ved med at lave musik.
– At give musik væk i stedet for information, er en holdbar løsning for alle, mener han.