Stor kritik af politirazzia i kirke på Amager

Kritikken af politiets razzia i en afrikansk frikirke på Amager fortsætter. Kirkegængerne skulle vise deres identitetspapirer under gudstjenesten, mens betjentene får kritik for mangel på respekt, skriver BT.
Hans Henrik Lund fra Kirkernes Integrations Tjeneste er klar i mælet:
– Det er klar diskrimination, at politiet kommer ind og laver en razzia i en afrikansk kirke, når man aldrig gør det i en folkekirke eller en moské, siger han. Politiet er nu ved at undersøge sagen. De forsikrer, at de ikke vidste, at der var en gudstjeneste i gang.
Ph.d. og interreligiøs konsulent Mogens Mogensen mener, at politet har lavet en klar fejl:
– Er det et rutinemæssigt tjek, hvor man forsøger at få fat i illegale personer, så er det helt ude af proportioner at afbryde en gudstjeneste. Når man tænker på, at nogle af kirkegængerne er flygtninge, så kan det være en meget voldsom oplevelse. Det er uværdigt for det danske samfund. Hvis det skete til en folkekirkegudstjeneste, ville det udløse ramaskrig. Det sender et signal om manglende respekt for vores nydanske borgere, at man bryder ind i deres gudstjeneste på en måde, som man aldrig ville gøre i folkekirken, siger han til Kristeligt Dagblad.
Henrik