Fra sygdom til sundhed

Du er velkommen til at skrive til mig og stille mig spørgsmål. Der vil blive bedt for alle brevemner. Ønskes en salvedug tilsendt, medsend da venligst adresseret og frankeret svarkuvert (normalkuvert 8,00 kr.). Salvedug kan ikke rekvireres over internettet.
Orla Lindskov Christensen
Anne Maries Vej 16
9000 Aalborg
– Orla@Udfordringen.dk.

Spørgsmål 1:
Jeg har det svært

Kære Orla Lindskov
Jeg er nu en ældre kvinde og hører dårligt. Det giver mig ensomhed. Jeg har jo høreapparater. De hjælper mig. Men det er alligevel ikke godt. Jeg har det utroligt svært ved at forholde mig til min nye situation.
Forleden var jeg sammen med nogle andre kvinder i vores menighed. Jeg syntes, de talte væk fra mig. Jeg kogte af vrede indvendigt. Jeg var i hvert fald ikke social og venlig stemt.
På et tidspunkt var der én, der spurgte om min mening. Jeg blev forvirret, for jeg havde faktisk vendt mig væk. Jeg var gået fuldstændigt i baglås og fulgte slet ikke med mere i samtalen. Jeg ville jo ikke være til besvær ved at bede dem gentage i en uendelighed.
Der var en, der direkte spurgte, hvordan jeg havde det. Hende vrissede jeg nærmest ad. Jeg opførte mig meget uvenligt. Jeg er faktisk meget bange for at blive til grin. Min dårlige opførsel var faktisk et forsvar.
Vil du godt bede for mig og sende mig en salvedug.

Svar 1
Du skal tale om dit problem

Kære hørehæmmede
Vi mennesker trives for det meste bedst, når tingene er, som de plejer at være. Det er i hvert fald ikke al forandring, der fryder. I hvert fald ikke den form for forandring, du har oplevet med høretab.
Du er måske ikke så vant til, at nogen viser omsorg og interesse for dig. Derfor reagerede du med at vrisse, da en person i fællesskabet spurgte dig, hvordan du havde det.
Som en flugt fra det hele valgte du faktisk at afvise de andre, da de prøvede at få dig med i fællesskabet. Du skulle i stedet have talt med de andre om dit problem. Jeg er sikker på, at de ville have hjulpet dig og givet dig forståelse. I stedet valgte du at gå i baglås.
Det sker ofte i din situation, fordi du ikke vil være til besvær og ikke være anderledes. Så vælger du ensomheden og tavsheden. Det sker nok også på grund af angsten for, at de andre ikke vil kunne acceptere dig med dit høre-handicap.
Vi må som mennesker lære at respektere, at vi selv og andre har svagheder. Heldigvis giver du ikke de andre skylden for, at det ikke lykkedes for dig at klare den omtalte situation på en god måde.
Jeg har bedt for dig og sendt salvedugen.
Med venlig hilsen
Orla Lindskov

Sprørgsmål 2
Jeg trives ikke i mit arbejde

Kære Orla
Jeg takker for, at du endnu engang vil hjælpe mig. Jeg fik hjælp af dig for nogle år siden, hvor jeg fik en salvedug tilsendt. Du havde bedt om Guds helbredende kraft ind over salvedugen, og jeg oplevede øjeblikkeligt bønnesvar dengang.
Jeg befinder mig lige nu i et arbejde, hvor jeg ikke trives, og min situation nu er den, at min krop er begyndt at sige fra. Jeg har i lang tid døjet med en begyndende paradentose. Jeg gør selv en masse i den sammenhæng med bl.a. naturpræparater. Jeg døjer også med stress-symptomer, bl.a. har mit syn i perioder nærmest flimret. Jeg har ondt i solar plexus, og jeg har mistet min fine hårfarve, hvilket jeg er meget ked af. Jeg vil meget gerne væk fra min nuværende arbejdsplads, og jeg søger og har søgt flere stillinger.
På forhånd tak for din hjælp. Jeg har selv bedt og bedt og løftet min situation op til Gud. Men jeg har nu brug for en ekstra håndsrækning i form af Jesu helbredende kraft gennem en salvedug.
Gud velsigne dig.
Mange hilsener fra T.

Svar 2
Erklær fred i Jesu navn over din arbejdsplads


Artiklen fortsætter efter annoncen:Kære T.
Du er allerede klar over, hvor forfærdeligt stressende det er at være i et arbejde, hvor man ikke trives.
Du taler selv om stress-symptomer, og jeg tror faktisk, at det meste af det, du døjer med legemligt, kommer af, at du befinder dig på en arbejdsplads, hvor du ikke trives.
Det er sådan, at når vi føler os langvarigt stressede, så er den stressende situation, vi står i, tilbøjelig til at afspejle sig i fysiske og psykiske symptomer.
Jeg forstår godt, at du søger at komme væk fra din nuværende arbejdsplads. Men du skulle jo nødig gå fysisk og psykisk i stykker i ventetiden, indtil du finder et andet arbejde. Derfor vil jeg gerne give dig et råd:
– Det er nødvendigt, at du mentalt slutter fred med din nuværende arbejdsplads. Det handler om indre forløsning af dig i forhold til din nuværende situation.
Jeg ved ikke helt i dybden, hvad der har bragt dig i det skæve forhold til din nuværende arbejdsplads. Men det er sådan set heller ikke så vigtigt.
Men kendsgerningen er, at din arbejdsplads opleves af dig som en trussel mod din indre fred. Derfor slut fred med din arbejdsplads.
Hvad mener jeg nu med det?
På et dybere niveau er det en total accept af, at din arbejdsplads har ret til at være anderledes, end du vil have den.
Slut fred med den inde i dig selv og bring alle dine indre protester til tavshed. Så er du ”det store menneske”, forbilledet, som velsigner en ufuldkommen arbejdsplads og også de andre ansatte, der er der. Det er jo ofte arbejds-kammeraterne, der udgør klimaet på en arbejdsplads.
Når du har gjort det, vil det uforløste forhold, du står i nu, nemlig ikke klæbe til dig og følge med dig hen på en ny arbejdsplads. Du giver dine følelser amnesti og forjager enhver rest af aggression og forurettelse.
Den ubalance, som er i gang med at nedbryde din krop såvel som din psyke, vil derefter forsvinde. Hvis du i Jesu navn erklærer fred ind over din nuværende arbejdsplads, så vil freden vare ved og gå med dig til en ny arbejdsplads.
Skriv en liste over de mennesker eller de situationer, der giver dig negative spændinger. Velsign dem derefter i Jesu Kristi navn.
For de mennesker eller de situationer, du velsigner i Jesu Kristi navn, vil ikke kunne skade dig.
Men husk samtidig, at der i de fleste situationer er fejl på begge sider. Der også derfor, du skal velsigne både dig selv og de andre.
Med venlig hilsen Orla Lindskov