Indiepoppet lovsang

Udpræget indiepop-genre og skøn lovsang, sammensmeltet til et yderst gennemslagskraftigt og nutidigt album. The Ember Days er ude med deres tredje album, ’More Than You Think’.
Janell Belcher leder os med sin passionerede blide vokal gennem forskellige aspekter af kristenlivet; ophøjelse, hengivelse, fortvivlelse og desperation er nogle få af de områder, The Ember Days med dette album formår at berøre.
Nogle klart bemærkelsesværdige numre på det nyudgivne album er i mine øjne You Are og Make it Alright. Førstnævnte er et sandt udtryk for lovprisning af Gud som Herre og Skaber og giver mig lyst til at række hænderne i vejret og lovsynge.
Make it Alright viser en anden side af troen, som The Ember Days på dette album i særdeleshed evner at udtrykke: At være fortabt og føle mangel på Guds tilstedeværelse og redning. Vokal, melodi samt guitar- og trommespilsvalget bringer en tungsindet, dyb og mørk atmosfære ind i sangen for at matche den desperation, som Janell Belcher synger om.

Albummet efterlader et indtryk af et band, som er 100% fokuseret på Gud, hvad enten vi taler lovprisning eller et råb efter nåde. De fleste af sangene har en instrumental periode, altså et udsnit af sangen uden vokal kun med instrumenter, hvilket skaber rum og giver lytteren mulighed for at reflektere og møde Gud i lovsangen.
Skulle jeg beskrive albummet og The Ember Days med blot ét ord, ville det være nærværende, selvom blot et enkelt ord på ingen måde kan beskrive bandets evner – hverken inden for forfatterskab eller musikgenre. Det er indiepop og lovsang på den store klinge.
Josefine Høgenhaug Aaen