Lecrae vinder en Grammy

Lecrae er den første kristne hiphop-musiker, som vinder en Grammy. Men han ønsker slet ikke at blive sat i boks som “kristen musiker”.Selvom han vandt en Grammy for ’Best Gospel Album’, vil Lecrae helst ikke sættes i en kristen kategori. Troen og musikken hænger sammen, mener han.
Succesen fortsætter for Lecrae. Det nyste album, som hedder ’Gravity’, har netop vundet en Grammy. Alligevel ønsker han ikke at blive sat i en kategori, som kun kristne kan være en del af:
– Forhåbentlig vil folk lytte og forstå, hvad det er, jeg laver som kunstner, og hvordan min tro er en del af den, jeg er – ikke en genre, siger han til Christian Post.
Han takkede derudover Gud, sin familie og fans på Twitter. Og selvom det er en stor pris, så var han ikke sikker på, hvor meget det skulle fejres:
– Vi er selvfølgelig meget taknemmelige, men der er lang vej endnu og en masse arbejde, der skal gøres. Dette er en milesten på, hvad der har været og vil være en lang rejse.

Det virker som om, at det meste Lecrae rører ved for tiden bliver til guld.

Lecrae har tidligere talt imod den opdelte verden, mange kristne har mellem en hellig kristen verden og den sekulære verden. Han mener, at det skel gør, at kristne ikke kan påvirke kulturen og verden omkring os, som vi ellers kunne.
Ifølge Nielsen Company er det kristne musikmarked stigende. Sidste år blev der solgt næsten 23 millioner album under denne genre, så det er nok ikke varme sokker, Lecrae kommer til at mangle.
Desuden vandt Matt Redman to priser for sit nummer ’10,000 Reasons’ i kategorien ’Best Gospel/Contemporary Christian Performance’, og han stod lige med Israel Houghton’s ”Your Presence is Heaven” i kategorien ’Best Contemporary Christian Song’.
I den kristne kategori vandt Mary Mary’s “Go Get It,” for ’Best Gospel Song’, og den også meget bredt anerkendte Toby Mac’s ’Eye On It’ vandt for ’Best Contemporary Christian Album’.