– De lukker øjnene for det

Læge Sven Frederick Østerhus tager til orde mod kampen for at skjule mordet i senaborterne.I december kom det frem, at omkring hvert sjette barn er i live efter en senabort. Det betød, at flere læger offentligt bad om mulighed for at give en dræbende indsprøjtning før den fremprovokerede fødsel.

Sven Frederick Østerhus er leder af græsrodsbevægelsen ”Læger mod abort.

– Det er jo ikke rart, hverken for forældre eller sundhedspersonale, når en lille baby ligger og gisper efter vejret, fortæller læge Sven Frederick Østerhus, som er på sidste halve år af specialeuddannelsen som praktiserende læge i Maribo.
Desuden er han leder af græsrodsbevægelsen ”Læger mod abort”.
Derfor kunne han ikke lade være med at skrive en respons i Ugeskrift for Læger, efter at bladet den 28. januar bragte en artikel om ”Brug af foetocidium ved sene provokerede aborter i Danmark”.

Henrettelses-indsprøjtning

I artiklen beskrives det, hvordan andre lande bruger foetocidium, som er en indsprøjtning direkte ind i fosteret før den provokerede abort. Denne indsprøjtning kan bestå af kaliumklorid direkte i hjertet eller i navlesnoren, det samme medikament som bruges ved henrettelser i USA.
– Metodeafsnittet minder om en bøddels opremsning af henrettelsesmetoder, og selve brugen af ordet »foetocidium« i stedet for »børnedrab« indikerer den kolde og kyniske tilnærmelse af emnet. Hvordan kan vi som mennesker – endda som læger – koldblodigt og detaljeret forklare, hvordan små børn kan slås ihjel?, skriver Sven Frederick i sit indlæg.

Vi myrder babyer

– I forvejen vender læger skærmen væk ved skanningen før almindelige aborter, og fostret suges ud med en slags spids støvsuger, så man ikke kan se, hvordan arme og ben rives af. Indsprøjtningen før senaborterne er bare endnu et skridt for at finde på noget og lukke øjnene, så det ikke er så ubehageligt, forklarer Sven Frederick og understreger:
– Det egentlige problem er jo ikke, at det er ubehageligt, men at vi myrder babyer og skal overbevise os selv om, at det er okay.