KD mangler nu kun 1.530

Kristendemokraterne mangler nu (30.4.) kun 1.530 underskrevne vælgererklæringer for at kunne opstille til næste folketingsvalg.

Sådanne vælgererklæringer skal KD have indsamlet over 20.000 af. Nu mangler der under 2.000 – men tiden er ved at løbe ud, da erklæringerne kun gælder i 18 måneder.

Men det er også i sidste øjeblik. Partiet har nemlig indsamlet underskrifter siden sidste valg, som var i november 2011.

Stig Grenov blev valgt til partiformand i oktober 2012. Han afløste Per Ørum, som da havde forladt partiet.

Da en vælgererklæring kun må bliver 18 måneder gammel, begynder de først indsamlede underskrifter nu at blive forældede, og dermed ugyldige.
Derfor gør det lille parti nu en kraftanstrengelse for at få indsamlet de sidste underskrifter hurtigt. Og partiformand Stig Grenov appellerer derfor til alle om at være med – også selv om man ikke er sikker på, at man vil stemme på partiet. Hvis partiet får lov at opstille, har man i hvert chancen senere.

Besværlige regler

Det kan man gøre ved at hente en vælgererklæring eller flere på partiets hjemmeside kd.dk og udskrive den. Hvis man sørger for at udfylcde den korekt opg sender den retur til partiet, skal partiet ifølge reglerne sende erklæringen til personregisteret, som skal tjekke, om underskriveren findes. Derefter sendes erklæringen tilbage til underskriveren, som så skal lægge erklæringen i en frankeret svar-kuvert og sende den retur til partiet.
Partiet skal betale for al portoen. Men det gør KD gerne, da det er den eneste måde, partiet kan blive opstillet på.
De små partier mistænker de store partier for at have skærpet reglerne så meget for at undgå “for mange partier”.

Her er et link til en video, hvor hele fremgangsmåden fortælles – med et glimt i øjet.


Artiklen fortsætter efter annoncen: