KFS smidt ud fra Odense Universitet

Et missionsfremstød på SDU, hvor unge kristne indbød til frokost med debat om troen, førte til protester, og rektor smed dem ud. Men så foretog han en kovending…- Det var grænseoverskridende og meget voldsomt, sagde studerende Camilla Søe fra SDU.

Tv2 Fyn bragte historien om de ”anmasende” kristne, som skulle forlade SDU. De unge havde indbudt til frokost og debat om udvalgte emner under temaet ”Skeptisk”.

– De henvendte sig til mig og tilbød mig en gratis frokost. De sagde ikke, hvem de var. Jeg måtte spørge flere gange, før de bekræftede, at de kom fra Indre Mission, sagde Camilla Søe til Tv2 Fyn den 16. april.
Det var Camillas og andre studerendes protester, som fik rektor Jens Oddershede til at ophæve kontrakten med Kristeligt Forbund for Studerende (KFS) med henvisning til, at man ikke må missionere eller hverve medlemmer på universitetet.

Rektor ændrer mening

– KFS må fortsat holde møder på universitetet, hvis de ikke laver opsøgende arbejde, lød den nye melding fra rektor Oddershede efter samtaler med KFS-erne.
– Hvis de studerende ikke vil snakke med os, skal vi nok lade dem være i fred, siger Stefan Schmidt Christensen, der er sekretær i KFS.
I anledning af ”Mission Week” havde KFS i samarbejde med Fyns Valgmenighed, Sct. Hans Kirke, Luthersk Missions Unge og Indre Missions Unge booket lokaler på SDU.
Men rektor havde i første omgang glemt, hvad KFS havde fortalt om fremstødet. Derfor smed han dem på porten. Kort efter ændrede han dog mening:
– De får lov at blive ugen ud, hvis de ikke opsøger de studerende. De må gerne holde møder i lokalerne, og de må gerne have en bod med foldere – men de må ikke henvende sig, hvis de ikke bliver spurgt, understregede han.
”Mission Week” kunne altså fortsætte planmæssigt både på SDU og på kollegierne i Odense, hvor KFS’erne stemmer dørklokker.

God debat på nettet

– Hvis folk siger nej, lader vi dem være i fred, siger Stefan S. Christensen, som er sekretær i KFS i Syddanmark.

– Der var ingen truende adfærd, råben, løftede pegefingre, slåen i hovedet med noget eller andet, der kunne være noget, jeg ville betegne som aggressivt – men en simpelt flyer.
– Hvis det er aggressivitet, så vil jeg opfordre dig til at holde dig væk fra gågaden her i Odense…det er jo det rene blodbad i sammenligning med det på SDU!, skriver en KFS’er som kommentar til Camilla Søe.
Bodil