Klar tale om Helligånden

Den verdenskendte bibellærer Derek Prince introducerer i denne bog til ”den person i Bibelen, vi har sværest ved at forstå”.Prince forklarer meget enkelt, hvem Helligånden er, og selv om der findes mange andre udmærkede bøger om Helligånden, så kan denne bog fremhæves, fordi den er letlæst, klar og godt dokumenteret ud fra Bibelen.Prince peger på, at i Guds plan og menneskehedens forløsning har Helligånden i hver fase en central rolle.

Viser altid kun hen til Jesus

Prince fremhæver som en vigtig pointe, at Helligånden er en ydmyg, selvudslettende tjener, som altid retter vores fokus mod Jesus. Og at det ifølge Bibelen ”aldrig er bevidnet, at nogen på noget tidspunkt har rettet en bøn til Helligånden” (s. 28). Vi skal bede i Ånden men ikke til Ånden. Prince uddyber Helligånden bl.a. som evig og allestedsværende, en ”fortærende ild”, og forklarer, hvad der ligger i at være Sandheds ånd: ”at Gud aldrig går på kompromis med synden”.

En praktisk guide til at lade sig lede

Bogen beskriver Åndens gaver, vigtigheden af at holde sig hellig, Åndens frugt med en opskrift på åndelig udvikling i syv trin og en praktisk guide til, hvad det vil sige at lade sig lede af Helligånden. Det baserer Prince på lignelsen i Joh 15 om vingårdsmanden (Gud) og vintræet (Jesus) med de forbundne grene, hvor Helligånden repræsenterer det liv, der flyder gennem vintræet og ud i grenene. Det er Helligånden, som skaber frugten, ikke vores anstrengelser. Bogens anden halvdel handler om ”Helligånden i dig”, som er værd at lade sig inspirere af!

Derek Prince:
Hvem er Helligånden?
160 sider • 128 kr.
Derek Prince Ministries Danmark