Perfekt dating

Hvordan søgen efter den perfekte kan give os en skæv vinkel på dating.Vi sad tværs over for hinanden ved et lille bord, midt i en overfyldt restaurant fyldt med glade og talende gæster. Det var en varm og solrig dag med undtagelse af luften, som var præget af små mørke skyer, og de skyer blev hængende direkte over vores hoveder.

Modelfoto

Jeg lænede mig ind mod min veninde for at lytte, mens hun talte. Hendes ansigt var nedslået og hendes øjne fugtige, da hun fortalte om begivenhederne i den foregående uge: ”Jeg er ikke sikker på, hvad der skete, men han sagde, vi havde brug for at tage en pause. Han ønsker at bede over forholdet. Han har brug for tid til at sikre, at han følger Guds vilje. Han ønsker ikke at vi har nogen kontakt i en måned.”
Lige med ét var min veninde sendt i modvind. Hun havde ikke set det komme, og ingen af ​​os vidste, hvad det betød. Var det bare en fej måde at slå op på? Eller ville hendes kæreste reelt søge Gud? Og hvorfor havde Gud talt noget så anderledes til ham, end Gud havde til hende?
Selvom min venindes erfaring var svær, så er hendes historie ikke enestående i kirken. Min erfaring er, at kristne forhold er lidt som en Cha Cha: Du tager to skridt frem, så et skridt tilbage. I møder hinandens forældre, og derefter beslutter I, at begrænse jeres tid sammen. I begynder at tale om ægteskab, og så stopper I med at have nogen form for fysisk kontakt. I begynder at bede sammen, men I begynder også at ”faste” fra hinanden.

Hvilke intentioner

De fleste kristne par har deres egen version af denne ”lidt frem og lidt tilbage” – bevægelse, og det er helt forståeligt.
Nye relationer er berusende. Forelskelse er saligt desorienterende, så det er nemt at miste sit indre kompas. Alt, herunder Gud, kan ryge på bagsædet i forhold til din elskede. Det ved mange velmenende kristne, og derfor arbejder de hårdt for at gøre det rigtige. I et alvorligt forsøg på at ære Gud og hinanden, tager mange oprigtige par en omvej præget af smerte, forvirring og unødvendige omveje.
Men disse maniske dating ritualer er ikke kun et produkt af gudfrygtige intentioner. Der er et andet motiv, som også presser kristne relationer, et motiv der er langt mere tilbøjeligt til at lede på afveje. Det er ønsket om perfektion.
I en verden præget af dating, længes mange par efter det perfekte forhold, der gør det hele værd. For nogle ser perfektionen ud som et eventyr – en romantisk kærlighedshistorie. For andre er det perfekte forhold et hellig bytteobjekt: Så længe du kan holde dig ren og holde Kristus central i forholdet, så vil Gud belønne dig med ægteskabet. Men denne tilgang kan let blive et forsøg på at bestikke Gud.

Det perfekte findes ikke

Her er problemet med det perfekte forhold: Det findes ikke. Når du sætter to syndere sammen, vil der være brudthed. Det er ikke et spørgsmål om hvis, men hvornår. Selv de bedste relationer og de stærkeste ægteskaber er skæmmet af synd.
Min mand og jeg har et rigtig godt ægteskab, men vores datingtid var ikke perfekt. Vi sårede hinanden, vi begik fejl og vi har fortrudt nogle ting.
Men her er den gode nyhed: Evangeliet er ikke historien om vores perfektion, men om ​​Guds frelse. Når vi dummer os, når vi synder mod hinanden og mod Gud, er han stadig trofast. Det er derfor så mange ægteskaber holder ud på trods af synd – selvom synd selvfølgelig er giftigt i ethvert forhold. Men Gud er større.
Betyder det så, at vi skulle ”fortsætte i synd for at nåden kan blive større?” som Paulus spørger i Romerbrevet kapitel 6: ”På ingen måde!” Kristne bør bestemt fortsætte hellighed og den åndelig integritet i dating. Da min mand og jeg datede, afsatte vi en dag hver måned til at trække os tilbage fra hinanden, bede og ”komme til os selv” igen.

Den rigtige grund

De tidligere nævnte former for ansvarlighed og det at søge Gud i forholdet kan sikkert have deres plads. Men sørg for, at du gør det af den rigtige grund.
Lægger du forventninger på dit forhold, som Gud ikke har? Forfølger du hellighed for at få belønningen i form af et ægteskab? Forsøger du at perfektionere dit kærlighedsliv og ser bort fra nåde og barmhjertighed? Du forsøger måske at undgå afgudsdyrkelse på en enkelt person, men forguder du det perfekte forhold i stedet?
Hvor synden er, vil nåden være endnu mere: Hvordan ville det se ud, hvis man datede i den virkelighed? Hvordan ville det se ud, hvis målet med dating ikke var det perfekte ægteskab, men en større kærlighed til Gud og til vores næste?
Ville det gøre en ende på disse ødelagte følelser, som dem min veninde oplevede?
Ikke helt, men måske ville kristne datingrelationer være lidt mindre fyldt med angst. Og vi ville være befriet fra det pres at ”det hele skal være rigtigt”.
Vi ville se, at Kristi åg er så meget lettere end byrden af ​​perfektion, som vi nogle gange tager på os.
Af Sharon Hodde Miller /
RELEVANT MAGAZINE