Undervurder ikke Gud

Ungdom Med Opgaves leder Loren Cunningham opmuntrer unge til at blande sig i alle dele af samfundet. Men da hans egen søn fortalte ham om sine planer, var han ikke specielt begejstret.Han er kendt for at have forkyndt evangeliet i alle verdens lande. Den 78-årige leder er netop nu i Norge i to uger og taler flere steder.

Selvom Loren Cunningham ikke er helt ung mere, er han stadig til stor inspiration for mange unge over hele verden i ord og handling.

1.000 baser i mere end 180 lande. En stab på over 18.000 mennesker, faktisk nærmere 22.000, hvis man spørger Cunningham selv. Og bemærk at alle af disse lever af økonomisk støtte fra kristne over hele verden. Der er med andre ord ingen løn i YWAM (UMO på dansk). YWAM, har også et ’University of the nations’, som årligt har 25.000 studenter. Det er dermed en af verdens største missionsorganisationer.
Selvom Cunningham har været med til mange ting, så er han ikke færdig. Til den norske avis Dagen siger han:
– Vi lærer meget af historien, men vi skal se frem mod det, som Gud har for os.
Og det handler ikke om at have et demokratisk flertal for at forandre noget, understreger Cunningham. Vi skal samarbejde med Guds Ånd:
– Du har ikke brug for flertal, du har brug for en sammensvejset minoritet. Undervurder ikke, hvad nogle få af Guds mennesker kan gøre i hver af sfærerne, sagde han under et besøg i Bergen.

Syv sfærer skal påvirkes

De syv sfærer, som Cunningham opmuntrer unge og ældre til at invadere med Guds Rige er: Kunst/underholdning, Uddannelse, Regeringen, Medier, Forretning, Religion og Familien.
Hans søn David må have hørt godt efter, for da han var 12-13 år, fortalte han sin far om sine planer: Han ville følge i farens fodspor og blive forkynder. Men på en anden måde. Han ville lave film.
– Billy Graham-film? spurgte far Loren.
– Nej, Hollywood-film forklarede sønnen til den skeptiske far, som nok ikke helt kunne se det lykkes for sønnen. Han tog fejl.
I dag er David Cunningham blandt andet kendt for at have produceret den anerkendte film film ’To end all wars’ (2001), og under et besøg i Thailand måtte faren konstatere, at selvom han havde nået mange mennesker igennem sine mange møder, så havde millioner af thai’er set ’To end all wars’. Det samme var tilfældet i Kina.
David Cunningham har blandt andet arbejdet med de største filmselskaber som Disney, Fox og Paramount.

Bibelske forbilleder

Og det er netop med til at understrege Loren Cunninghams pointe:
– Du er ikke kun kaldet til at tilbede Gud om søndagen, du er kaldet til det arbejde, Gud har kaldet dig til at være i. Er du kaldet til myndigheder, så vær en Daniel. Er du kaldet til forretningslivet, så vær en Abraham. Gør det til Guds ære, siger Cunningham og advarer kristne mod at give op overfor fx universiteterne og medierne.
– Vi opgiver dem, når vi ikke forstår, at vi er ”plantet” et sted, og at vi er her, lige så meget som Daniel var der, hvor han var, siger han med en opfordring om, at Guds Rige skal gennemtrænge alle dele af samfundet.
Henrik