Svar på Nyateismen

I ’#Troselv’ side 15-16 skriver Kristoffer Hjort Kruse:

”Nyateismen kom som et resultat af 9/11, hvor flere mennesker tabte tilliden til, at religion gjorde noget godt for verdenen. Den måske fremmeste kritiker af religion har i den forbindelse været Richard Dawkins, som i 2006 udsendte bogen The God Delusion, hvilket for mange var en stor udfordring. Bogen er sågar blevet oversat til dansk med navnet Illusionen om Gud. I USA og England har der allerede været flere modsvar på nyateismen. Bl.a. kan nævnes Alister og Joanna McGraths bog The Dawkins Delusion, hvor de påpeger, hvorfor de mener, at Dawkins tager fejl…

Den nyateistiske bølge er først rigtig kommet til Danmark i 2015-16, hvilket må siges at være overraskende. Der har dog været optræk til det tidligere. Eksempelvis har Lone Frank gjort sit til at understrege religionens fallit, men det er først nu, det er kommet ud i den brede offentlighed. Derfor er tiden nu inde til at forsvare kristendommen rationelt. Og jeg håber, at min bog kan bidrage til dette projekt.

”Men hvordan ser vi så, at nyateismen har stukket ansigtet frem?” tænker du måske. Det ses bl.a. ved Ateistisk Selskabs nye kampagner. Ateistisk Selskab har bl.a. brugt buskampagner til at stille retoriske spørgsmål som ”Talte Jesus og Muhammed med en gud?” og ”Hvorfor tro på en gud?”. Her er det vigtigt at lægge mærke til, at gud selvfølgelig er skrevet med lille g, da et af Ateistisk Selskabs fremmeste argumenter er, at der findes flere tusinde guder, så hvordan kan man lige vælge en bestemt?

Derudover, og det er måske det mest tydelige, så begynder flere og flere mennesker at melde sig ud af folkekirken. Ateistisk Selskab skrev på deres Facebookside d. 5.7. 2016, at 10.000 havde brugt deres nemme internetbaserede ret til udmelding af folkekirken, og 10.000 svarer altså til, hvad folkekirken normalt får af udmeldelser på et år.

Der er ikke noget, der tyder på, at det kommer til at stoppe. Jeg tror derfor, at debatten kommer til at fylde markant mere, og jeg er sikker på, at vi som kristne skal være klar til at forsvare vores kristne tro. Derudover var jeg selv i debat med Anders Stjernholm, som er formand for Ateistisk Selskab, uddannet journalist, standupkomiker og politisk aktiv for Alternativet, i maj 2016, hvor ca. 600 mennesker kom, og efterfølgende er debatten blevet set over 10.000 gange på YouTube. Jeg ved selvfølgelig ikke, hvem der har set det, men det er et udtryk for, at religionsdebatten optager mange mennesker.

Jeg håber derfor, at min bog kan varetage en stemme i de kommende års religionsdebat.”
(Uddrag fra side 15-16, red.)

Bogen #Troselv. En bog om hvorfor kristendommen giver rationel mening.
Den koster 159,95 kr. og kan købes på Hosianna.dk


Artiklen fortsætter efter annoncen: