Trusler mod eks-homofile i USA

Christopher Doyle fra Voice of the Voiceless.
Christopher Doyle fra Voice of the Voiceless.

En planlagt parade for eks-homofile vil ikke blive gennemført efter trusler fra aktivister.
– Hvor vover de at forstyrre vores arrangement og true os, jeg finder mig ikke i det længere, siger Dr. Douglas McIntyre fra organisationen Homosexuals Anonymous (Anonyme homoseksuelle), efter trusler mod tidligere homofile.
Organisationen Voice of the Voiceless (De stummes røst)vil sætte fokus på intolerance overfor eks-homofile i USA, men trusler fra aktivister får nu lederne til at flytte et ”Pride-arrangement” fra Washington DC.
Siden annonceringen af en ”Ex-Gay Pride parade” den 31. juli har Christopher Doyle fra Voice of the Voiceless modtaget hadefulde emails og telefonopkald, og Floyd Corkins, som i 2012 skød en sikkerhedsvagt ved et familierådgivningscenter i Washing-
ton DC, udtaler dødstrusler mod den kristne organisation.
Det har fået Dr. Douglas McIntyre på barrikaderne. Han har startet kampagnen Grandpa Goes to Washington (Bedstefar tager til Washington), som skal oplyse amerikanerne i ti byer om diskrimination af eks-homofile.
– Organisationen Southern Poverty Law Center har inspireret Corkins, og det er for farligt for os at gennemføre paraden lige nu. Men eks-homofile oplever diskrimination ligesom andre seksuelle minoriteter, og vi vil bruge september måned til at sætte fokus på det. Det skal være en positiv begivenhed, siger Doyle.
Arrangementet vil altså blive gennemført – blot en måned senere og på et andet sted end familierådgivningscenteret i Washington DC.