Vassula Rydén: Bøn sejrer over ondskab

”Himlen findes – men det gør Helvede også” hedder den kristne mystiker Vassula Rydéns nye selvbiografi. Hun fortæller om højdepunkterne i de 27 år, efter at hun som ung diplomatfrue fandt Gud.
– Jeg har skrevet bogen for at fortælle min historie, så andre kan lære af den. Jeg har fokuseret på de største begivenheder i mit liv… og det som ledte mig til kommunikation med Gud, siger profeten Vassula Rydén.
”Heaven is real – but so is hell” indeholder bl.a. mange beskrivelser af hendes største Guds-oplevelser. Og profetier for fremtiden. Bogen fortæller også om vanskeligheder undervejs. For eksempel om prøvelser i form af at blive hængt ud – og om en svær periode med en del dødsfald i familien.
Der er planer om en dansk oversættelse, men formentlig tidligst til næste år, oplyser profetens samarbejdspartner, den danske teolog Niels Christian Hvidt.
– Allerede før jeg blev født, havde Gud planer med mit liv. Når jeg i bogen fortæller om visioner og tegn, er det også, fordi jeg gerne vil vise, hvordan Gud arbejder, når han vælger et instrument til sin mission, fortæller hun.

”Sværdet er mit ord”

Allerede som barn havde Vassula Rydén åndelige oplevelser, bl.a. forvarsler.
I den nye bog beskriver hun, hvordan hun i ånden ser Guds hellige bolig – med bl.a. vægge med millioner af blå engle. I midten af det hellige sted så hun en normalfarvet engel med et gyldent sværd. Gud forklarer: Sværdet er mit ord; mit ord er rent; det gennemtrænger og oplyser.
Vassula Rydén har tidligere skrevet 12 bøger med budskaber, som hun mener at have modtaget fra Jesus og Gud. Bogen ”Sandt liv i Gud” er oversat til 75 sprog. Mystikeren har også rejst og holdt omkring tusind møder i hele verden. Indtægterne fra bøgerne går til at hjælpe fattige og til velgørenhedshusene Beth Myriam (Marias Hus), som findes i 16 lande.
– I bogen beskriver jeg nogle af de reaktioner, jeg havde, mens jeg langsomt indså min svære mission. Den handler om 27 års arbejde for Gud – om at finde ud af, hvad der er ondt, og om hvordan man klarer det. Også når man åbent bliver angrebet. Og når det bliver for meget… hvad gør man så?
– Både Himlen og Helvede eksisterer. Gud har givet mig visioner, så jeg ser det, fortæller Vassula Rydén.

Bøn virker

For profeten er der ingen tvivl: Bøn er det vigtigste redskab mod ondskab.
– Mange tror ikke på Helvede og liv efter døden. Og en del vil ikke tale om Helvede, fordi de er bange. Dem, der ikke tror på Helvede bedrages, for det eksisterer. Det gælder om at fortsætte kampen for det gode og aldrig give op, understreger profeten.
I selvbiografien kan man læse, at det til tider har haft store personlige omkostninger for hende at stå frem.
– Ja, der har været masser af prøvelser. Mange har ikke forstået… og dømmer mig forkert. Men Gud trøster mig. Og jeg har mange støtter, både præster og lægfolk.
– Ondskab… dæmoner er overnaturligt og kan kun overvindes med bøn. Hvis ikke du beskytter dig med bøn, så er du i en spirituel kamp, som du vil tabe. Bøn helbreder og fjerner ondskab. Ved diabolske angreb, så kontakt en eksorcist (djævle-uddriver). Det hjælper.
– Skriftemålet er også en slags eksorcisme. Derfor anbefaler jeg det til alle. Og lad præsten velsigne dig, anbefaler Vassula Rydén.

De sidste tider – er nu

– Bogen fortæller også om den spirituelle kamp og om ”end of times”.
– De sidste tider betyder ikke verdens ende, men er den tid, som vi lever i. Jeg har oplevet flere beviser på det, siger hun.
Vassula Rydén har gennem årene modtaget flere dystre profetier for fremtiden. I nogle af de budskaber hun modtager, advarer Gud om alvorlige konsekvenser, hvis ikke vi ændrer adfærd. Men Gud giver også løfter om en ny tid.
– Gud, som er barmhjertig, elsker os og vil aldrig lade os ødelægge livet for evigt. Han lader os have del i Helligånden for evigt. Terrorisme, politiske skandaler, korruption osv., Satan er overalt, men det er Gud også. Og Gud vil ikke lade os blive ødelagt, siger Vassula.

Mere tørst og bøn

Hun påpeger, at de mange tegn fra Gud, som flere og flere oplever, giver mere tørst efter at søge Gud.
– For 35 år siden var der ikke så mange, der tænkte på bønnegrupper. Det er der nu, siger Vassula Rydén.
Hun nævner Fàtima, Pater Pio og Medjugorje som nogle af de markante pilgrims-inspirationskilder.
– Når man smager Gud, så søger man Gud. Der sker en oprejsning af lægfolk. Gud kommer til os gennem beskeder. Advarer os.
– Flere af mine profetier er allerede gået i opfyldelse. Fx havde jeg én om tsunamien, som han tre gange forklarede i detaljer for mig. Jeg havde også en vision om Tvillingetårnene i New York d. 11. september. Den katastrofe så jeg i en vision allerede i 1991, da de viste en dokumentar om Manhattan, fortæller hun.
(Budskabet blev skrevet ned den 11. september 1991, præcis ti år inden det skete, oplyser Niels Christian Hvidt.)
Vassula Rydén forklarer, at vi selv har mulighed for at modvirke fremtidige katastrofer, hvis vi er villige til at forandre os.

Vores ego må dø

– Der er en masse ego, der må dø; stolthed, fordomme og ego må dø, forklarer profeten, der selv måtte igennem en omfattende hård og anstrengende rensning, da hun blev Guds medarbejder.
Hendes egen åndelige rejse kommer i faser. Hver fase er mere og mere kompleks og svær, forklarer hun.
Vassula har en mission, der går ud på at være med til at forene de kristne kirker – den katolske, den protestantiske og den ortodokse – at få dem hver især til at bøje sig, så de kan mødes. Forene alle kristne. Selv tilhører hun den græsk-ortodokse kirke.
– Præsterne må uddannes hertil. Gud giver dem chancer. Jeg håber, bogen også kan være med til at ændre dem. Og få flere til at læse budskaberne i mine andre bøger. Der er allerede nogle af dem, som har læst min selvbiografi, der har sagt: ”Nu har jeg mere Jesus i mig”, siger hun.
Profeten opfordrer mennesker til at følge Gud – i stedet for at gå i forvejen med opblæste egoer. Vore stærke viljer skal vi overgive til Gud, der ved bedst, lyder opfordringen. Gud kan ikke fattes med hjernen. Læsning af alverdens bøger er ikke nok.
– I bogen beskriver jeg også en unik oplevelse, jeg havde af Guds karakter. Han lod mig føle sit hjerte. Han er så elskende, kærlig, din rigtige far. Helt modsat den dømmende gud… som for eksempel i den orientalske verden, hvor man kan blive lidt bange for Gud.
– Og Gud er heller aldrig langt væk. Vi kan tale til ham, som et barn taler til sin far, tilføjer hun.
Vassula Rydén er græker, men opvokset i Egypten og Schweiz. Hun er gift med en svensker og har to børn.
I bogen, som er spændende læsning, skriver profeten: ”Før jeg mødte Herren tilhørte jeg en stamme af mørke og bedrag. Men nu har His Majesty bragt mig ind i lysets og sandhedens verden”.
– Gud kan transformere et menneske – fra at være en grav til at blive en katedral.