Israelere skuffede over Obamas beslutning, betegner ham “holdningsløs”

Nyt fra Israel-forsideOver to-tredjedele af  israelerne går ind for et amerikansk angreb mod Syrien, og nogle af dem betegner USA’s præsident. Barack Obama, som “holdningsløs”.

Lederen af det såkaldte BESA (Begin-Sadat. red.) -Center på Bar Ilan Universitetet, Efraim Inbar, siger, at de fleste israelere er meget skuffede over, at lederen af den frie verden, USA’s præsident, mangler beslutsomhed og forekommer svag.

– Israel er interesseret i et stærkt Amerika, siger Inbar. Obamas holdning svækker USA og gør det til grin i Mellemøsten.

 

Manden på gaden i Jerusalem siger, at israelerne ikke forstår, hvorfor Obama udskyder sin beslutning om at angribe Syrien for at have gasset civile, og nu afventer kongressens reaktion.

En israelsk turidstguide ved navn Gary Heller siger vredt:

– Afventer grønt lys fra hvem? USA’s præsident – lederen af den frie verden og forsvareren af frihed, demokrati og menneskerettigheder, som har den enestående magt at angribe USA’s fjender uden kongressens godkendelse – blinkede. Ja, han blinkede.Og verdens onde styrker bemærkede dette. Tag ikke fejl af det.

 


Artiklen fortsætter efter annoncen:I USA er mange på Capitol Hill og i befolkningen tilfredse over, at Obama ikke styrtede ind i en ny militær konflikt, men ønskede opbakning fra kongressen.

– Dette er sensitive anliggender, sagde statsminister Benjami Nenatyahu på det ugentlige regeringsmøde igaar – og pålagde sine ministre ikke at kommentere situationen.

 


Artiklen fortsætter efter annoncen:“Historisk retræte”

Den statsejede syriske avis, “Al-Thawra”, betegnes Obamas beslutning som en “historisk amerikansk retræte”.

46 procent af israelerne tror, at Syriens præsident Bashar Assad vil gennemføre sin trussel om at angribe Israel, hvis USA indleder en militæraktion mod Syrien.