En lysere fremtid

Dave Niblock er ungdomspræst i Life Church i Bradford, England. Han var årets hovedtaler sammen med landsmanden, bibellærer Peter Reid. Niblock talte om nåden og Guds kærlighed, som noget enkelt og grundlæggende, men også om, hvor svært det kan være at forstå dette.
Dave Niblock er ungdomspræst i Life Church i Bradford, England. Han var årets hovedtaler sammen med landsmanden, bibellærer Peter Reid. Niblock talte om nåden og Guds kærlighed, som noget enkelt og grundlæggende, men også om, hvor svært det kan være at forstå dette.

Over 300 begejstrede unge deltog på ungdomskonferencen ’Brighter 2013’ i Randers. 

Over 300 unge mellem 18-29 år var i weekenden til ’Brighter 2013’, som er en tværkirkelig 4-dages ungdomskonference i Randers.

Årets tema var ”Bring ’em home” og 250 unge brugte noget af deres efterårsferie på at gøre Randers til deres midlertidige hjem, mens dagsgæster gjorde, at deltagertallet røg op på omkring 300 pr. dag. Dette tal steg dog betragteligt, da det meget populære kristne band ’Hymns from Nineveh’ spillede lørdag aften.
Og ligesom sidste år, hvor den første ’Brighter’ konference foregik, var der masser af god lovsang, inspirerende talere og et godt og hyggeligt fællesskab i de bygninger, som ungdomskirken Skywalk normalt bruger.

Hvorfor ikke begge?

Peter Reid, som er præst og bibellærer i England, var en af årets hovedtalere. Han underviste til formiddagsmøderne og understregede blandt andet, at vi ikke må falde i en af to grøfter som kristne:
– Vi skal ikke kun være kærlige og have Åndens frugter i vores liv. Vi skal også være et overnaturligt folk. Ofte er vi kun en af disse. Hvorfor kan vi ikke være begge? spurgte Peter Reid og sammenlignede vores liv med Jesus’ liv, hvor Reid viste, at Jesus var begge dele.
Selvom Peter Reid ikke er en helt ung mand længere, så var han meget levende på scenen, og fangede hurtigt de unges opmærksomhed. Reid talte også om, at kirken ikke skal være for behagelig:
– Vi skal sørge for, at vi ikke kun laver vores møder behagelige. De skal laves, så de er med til, at Guds rige bliver delt. Jesus så på Guds mission og ikke på sine egne præferencer, sagde Reid, og talte desuden om de evige konsekvenser vores handlinger kan få for andre mennesker.
Den anden hovedtaler Dave Niblock talte på den anden side om Guds nåde og kærlighed til os, som noget uvurderligt:
– Nogle gange snakker vi en masse om visioner og alt det vi vil bygge i fremtiden. Men vi skal huske på, at Guds nåde for os er der altid. Den kan du regne med, selvom du ikke vokser i visdom eller noget andet, sagde Niblock.

Ny inspiration og energi
Sólja på 26 år fik et ”åndeligt boost” af at være med og var glad for årets tema.
Sólja på 26 år fik et ”åndeligt boost” af at være med og var glad for årets tema.

Sólja Hammer, 26 år, fra Kolding var med på Brighter for første gang og hun var meget glad for det:
– Alting har været godt. Jeg kan godt lide, at de tager udgangspunkt i, hvem man selv er. At man bare skal være sig selv og så gå ud og sprede Evangeliet. Jeg synes det bedste budskab er det med, at vi skal hvile i os selv, og så bare bringe budskabet ud til folk, siger hun.
– Jeg omgås mest ikke-kristne mennesker i min hverdag, så jeg kan bruge konferencen til at være et lys der, hvor jeg er. Men også til at dele det åndelige med nogle med-kristne, så jeg kan blive opbygget og lige få et boost, inden jeg kommer ud i verden igen, smiler hun.
Samuel Benjamin Nielsen er 20 år og fra København. Han var med for anden gang, og han var ikke i tvivl om, at han skulle med i år:
– Jeg oplevede virkelig Gud sidste år. Det er utrolig gode talere, og det er også bare et sted, hvor man mødes med andre kristne unge og et sted, hvor man etablerer nogle venskaber og opfrisker nogle gamle venskaber. Jeg tror også, at Gud har en ide med de venskaber jeg får her. At det måske er nogle, jeg skal være i tjeneste med i fremtiden.
– Jeg kom egentlig for at tjene på lejren og hjælpe med noget mediearbejde, men det fedeste på lejren har været, at jeg igen har forstået Guds kærlighed for mig. Det er virkelig stort, siger Samuel begejstret, mens vi i samme øjeblik bliver afbrudt af et latterbrøl lige ved siden af os. Det er tydeligt, at de mange deltagere også havde det sjovt sammen mellem møderne ude i caféen, hvor der blev spillet, drukket kaffe og sodavand og hygget. Og bedømt udfra stemningen, ser de fleste nok allerede frem til næste års Brighter.