Kanye West vil snakke om Jesus

For nylig blev Jesus hevet frem på den verdenskendte rapper Kanye Wests sceneshow. Efter showet talte han om, at vi kan have en personlig relation til Jesus.

Kanye West (tv.) er på scenen sammen med Jesus.
Kanye West (tv.) er på scenen sammen med Jesus.

Nogle synes ikke, at man kan bruge Jesus som figur i et sceneshow. Men det er rapperen Kanye West uenig i – og sammenligner det med maleren Michelangelo.

Til radiokanalen ’Wild’ i San Francisco forklarer han tankerne bag showet til det populære nummer ’Jesus Walks’, som er en tydelig bekendelse af hans behov for Jesus og om, hvordan han ønsker, at Jesus kommer frem i offentligheden.
– En af mine venner er præst, og vi snakkede om, hvordan vi skulle lave showet. Han sagde: ”Min datter spurgte mig, om det ville være mærkeligt, hvis Jesus var en del af showet. Jeg sagde: Nej, vi laver alt muligt teater ligesom det i kirken hele tiden, hvor nogle spiller Jesus”.
Og for West er det netop noget af det, som gør kristendommen særlig:
– I kristendommen har vi lov til at portrættere Gud. Vi kan tegne ham og lave film om ham. Det må andre religioner ikke. Det er virkelig noget fedt ved kristendommen, mener han.
Tal med Jesus
Han sammenlignede det at bruge Jesus på et sceneshow med Michelangelo og mange andre kunstnere op igennem tiden, som har lavet malerier, skulpturer, operaer og teaterstykker med Jesus. Først og fremmest handler det om at formidle et budskab, forklarer han.
Og han har selv et klart og måske lidt overraskende budskab:
– En af de ting, jeg gerne ville formidle videre, er, at du kan have en personlig relation med Jesus. Du kan tale til Jesus på samme måde som din bedste ven. Sådan vil jeg sige det. Du kan have en personlig relation med Jesus.