Udvekslingsrejse til skole i Holland

s22_store_Delft og Gouda marts 2013 053Skrødstrup Efterskole på udvekslingsrejse til en skole i Holland. Og kort tid efter kommer hollænderne til Danmark.

De sidste par uger har der været en livlig kontakt på de elektroniske medier mellem eleverne på Skrødsrup Efterskole og eleverne på Driestar College i Gouda. De danske elever skal følge deres nye venner i skole i en uge, hvor de foruden at deltage i almindelig undervisning, der også består af moutain bike og bueskydning, bl.a. skal besøge Amsterdam og på rundvisning i ostebyen Gouda.
Når skoledagen er slut, tager de enkelte elever med deres nye ven hjem til deres hollandske hjem.
– Det er alle tiders chance for eleverne for at få udvidet deres sprogkundskaber, siger skolens forstander, Jens Medom Madsen.

Mange sjove oplevelser

På pakkelisten står der bl.a. ”En gave til værtsfamilien”. Hvad kan man finde på at tage med fra Danmark til sin hollandske værtsfamilie?
Kirsten, som på mandag rejser med Skrødstrup Efterskole ned til deres udvekslingsskole i Gouda, fik en aften i skolens kreaværksted lavet et sæt flotte lysestager af et birketræ, der har vokset på skolen.
– Nu er det andet år, vi har denne udveksling, og eleverne får mange gode og sjove oplevelser i de hollandske hjem, siger forstanderen.
Når eleverne har taget afsked med Driestar College, fortsætter de til den hollandske by Delft, hvor de skal bo på i et spejdercenter. Skolen har arrangeret forskellige udflugter, bl.a. skal eleverne deltage i søndagens gudstjeneste i Den danske Sømandskirke i Rotterdam og på rundvisning i Europort, Rotterdams havn.
Blot en uge efter at eleverne er vendt hjem, kommer klassen fra Driestar College på genbesøg på Skrødstrup Efterskole, hvor de danske elever vil være vært for bl.a. udflugter til Danmarks Saltcenter og Regnskoven.
Henrik