Gudstjenester kalder erindringer frem hos demente

Demente, som har været vant til at gå i kirke, får meget ud af at deltage.
Demente, som har været vant til at gå i kirke, får meget ud af at deltage.

6 gange om året afholdes gudstjeneste for demente og pårørende i Holstebro.
Holstebro Kirke arrangerer gudstjenester for demente i samarbejde med kommunens demenskoordinator Kirsten Sejerøe-Szatkowski, som fortæller, at selv dybt demente kan huske en gudstjeneste som den i påsken, da man ramte mange sanser.
Kirkerummet blev pyntet med påskeæg og duftende påskeiljer. Enkelhed og genkendelighed er nøgleordet, når man tilrettelægger demensgudstjenester, der hver gang skæres over et tema, som går igen i dekoration af kirken og bibelteksterne, ja selv i kagerne til kirkekaffen. Præsten står dertil på gulvet og prædiker, så man kan se hans kropssprog, og musikken spiller en stor rolle, fortæller sognemedhjælper Kirtsen Thoftgaard til FOLKEKIRKEN.DK
Holstebro kirke holder gudstjeneste for demente og pårørende 6 gange om året. Også flere andre kirker som Voldhøj kirke og Ikast kirke laver gudstjenester for demente.
LØJ