Svensk musikfestival vil høre danske nor:lyd

s23_Norlyd02 C Andreas Joakimson– Der er røget en meget stor appelsin ned i vores turban, lyder det fra bandet.

Når den svenske musikfestival, Gullbrannafestivalen, til juli præsenterer navne som Gungor (US), Dirty Loops (SE) og Ian Green (UK), er det danske band nor:lyd også på koncertprogrammet med helt nye sange.

Selvom pop/rock bandet nor:lyd de seneste år ikke har gjort sig særlig bemærket herhjemme, skal bandet nu spille en række helt nye sange på Sveriges største kristne musikfestival.
Invitationen kom som en uventet mulighed, siger Christina Steen fra nor:lyd.
– Vi har det lidt som om, der er røget en meget stor appelsin ned i vores turban, og vi er meget glade og taknemmelige for den mulighed, vi får, for at spille vores nye musik for en masse mennesker på Gullbrannafestivalen.
Et enkelt møde med nor:lyd, da bandet var opvarmning for Ian Green på hans Danmarksturné sidste år, gjorde indtryk på en repræsentant fra Gullbrannafestivalen, og i april blev bandet sat på festivalplakaten.

En særlig lyd

At nor:lyd er kommet direkte ind på én af Nordens største kristne musikfestivaler ,skyldes ifølge Peter Carlsen, bandets koncertbooker, at musikken har potentiale:
– Nor:lyd kommer med noget nyt til den kristne musikscene med deres særlige lyd og personlige tekster, og de kan henvende sig til et bredt publikum. Det betyder, at et band som nor:lyd også er interessant for vores svenske naboer.
Bandet har siden udgivelsen af ’Handler om dig’ i 2010 mest opholdt sig bag lukkede døre for at skrive og komponere sange på dansk om tro, tvivl og livet med Gud. På festivalen er det første gang, bandet præsenterer det nye sæt for offentligheden.
– Vi har arbejdet hårdt på at skrive nyt de sidste år, og derfor har der ikke været meget tid til at komme ud og spille. Men det har taget form nu, og vi har noget på hjerte, så Gullbrannafestivalen er forhåbentlig begyndelsen på mange flere koncerter, siger Christina Steen. Bandet kan til september også opleves på den nye danske minifestival, ’A Day of Praise’ i Hillerød.