IPSICC

Danske unges drama ledte turister til Jesus

Michael (th) med Martin, en af tilskuerne, dagen efter han tog imod Jesus. Michael er præst i Herning Frikirke.
Michael (th) med Martin, en af tilskuerne, dagen efter han tog imod Jesus. Mikael er præst i Herning Frikirke.

35 unge fra forskellige kirker var på en missionstur til Italien. Flere hundrede stoppede op for at se de danse-glade danskere. Nogle blev mødt med mere end bare underholdning…

Amalie på 19 år hjalp i sommer en hel familie til tro. Hun delte sin historie om, hvordan Jesus havde hjulpet hende igennem depression.

Amalie Flyger, Herning, var med på en tur, som Sommermission.dk havde arrangeret til Italien.
På et gademøde på den italienske riviera delte hun, hvordan hun selv var sluppet af med sin depression.
Dette førte til, at en far sammen med sin datter dukkede op efter mødet.
Faren fortalte Amalie, hvordan hans datter havde præcist det samme problem som Amalie, og hvordan det passede på den historie, som Amalie netop havde fortalt. Amalie talte med dem til langt ud på aftenen.
Næste aften var der igen gademøde. Her dukkede hele familien op. Da deltagerne blev opfordret til at tage imod Jesus, rakte familien hænderne op og tog imod Jesus.
Ignite-bandet fra ÅbenKirke i Herning spillede i forbindelse med outreach’ene.

Få ressourcer, men gennembrud

– Ungdomsgrupper i kirkerne har ikke altid ressourcerne, tiden eller kontaktnetværket til at stable en missiontur på benene, siger ungdomspræst Mikael Iversen. Han var arrangør på årets missionstur, hvor 35 deltagere fra i alt 8 forskellige kirker var med.
Tanken om at tage til Italien havde længe været undervejs, men der skulle et samarbejde til med de lokale kirker i Italien, hvilket Mikael fra Herning var tovholder for.
– Vi arbejdede sammen med de lokale kirker, hvilket medførte massevis af samtaler med folk, fortæller Mikael, som er 35 år og til daglig arbejder som frikirkepræst.
– Vi fik mange muligheder for at bede for folk, der ikke normalt går i kirke.
Michael fortæller, at der blandt de 35 deltagere var unge fra otte forskellige kirker.
– Vi har i længere tid drømt om at lave fælles missionsture for ungdomsgrupper i Danmark. Missionsture forvandler unges liv – både dem, der tager afsted, og dem, der bliver mødt med evangeliet, fortæller Mikael.
– Jeg husker selv, hvordan jeg blev udfordret i mit kristenliv på min første missionstur til Sophia, da jeg var 19. Først var jeg nervøs, men når man oplever kristenlivet ”in action”, altså at folk, man ber for, bliver berørt, og ser, at folk bliver frelst og fortæller om, hvilken forskel det gør – bliver man meget frimodig. Dette gør livet med Jesus utrolig praktisk og håndgribeligt.

Mission forvandler os

Og det var ikke bare de forbipasserende, som fik deres liv forandret. Det var lige så meget turens deltagere.
– Missionsturene forvandler de unges liv – både dem der tager afsted, og dem, der bliver mødt med evangeliet, siger Mikael, som selv var 19 år, da han første gang var på missionstur.
Han har arbejdet med mission i Europa i 14 år, bl.a. i Italien, Tyskland og Norge. Første gang var han selv meget nervøs, men oplevede at blive mere og mere frimodig.
I dag er han med til at opmuntre andre unge til at dele deres egne historier.

En cyklist ville ha’ svar

Ved et andet gademøde cyklede en italiener ved navn Martino forbi og fik kontakt med Marie Louise (24) og Lea (21) .
Cyklisten ville vide, hvordan Gud kunne elske en som ham, der havde gjort så meget galt.
Marie Louise forklarede cyklisten, at Gud elsker os som en far – hans kærlighed er ikke betinget.
Samme aften ledte præsten fra den lokale samarbejdsmenighed cyklisten Martino til at tage imod budskabet.

Danskerne optræder på et italiensk gadehjørne for hundredevis af tilskuere.
Danskerne optræder på et italiensk gadehjørne for hundredevis af tilskuere.
Træning forud

Før de unge blev sendt ud på gaderne, blev de trænet tre dage i dans, men fik også undervisning i, hvordan de skulle møde udfordringer på gaden. Teamet trænede også det praktiske og fik lavet et gademøde koncept.
– Efter træningen havde vi seks dage med outreach på strandpromenaderne på den italienske rivera, hvor der var pakket med folk, fortæller Mikael.
– Der kunne være op til hundrede personer, der stoppede op, siger Mikael.

Et møde som førte mere med sig

Selve planlægningen startede på et møde i Herning for godt et års tid siden, hvor Herning Frikirke (en pinsekirke) sammen med ungdomsgruppen i ÅbenKirke i Herning (en apostolsk kirke) satte sig sammen for at arrangere en missionstur til Italien.
Men det startede egentlig for 13 år siden, da Mikael var på missionstur i Italien. Der mødte han en fyr ved navn Giona.
Giona var på dette tidspunkt ikke kristen, men blev det senere. I dag er Giona præst i Torino. Uden ham havde gruppen sikkert ikke haft de samme muligheder.
Giona blev en nøgleperson i danskernes fremstød, og det var især på grund af ham, at de unge danskere kunne få indgang i den lokale italienske kultur.

Ikke til at få nok

Det var ikke kun Amalie, som syntes, det var sjovt at være med på turen. Også en anden deltager, Camilla, havde det så godt dernede, at hun ikke havde lyst til at tage hjem igen.
– På turens sidste dag følte jeg, at jeg var klar til at forlænge missionsturen med en uge.
Nu var jeg lige kommet i gang med at give mit vidnesbyrd og fortælle om Jesus, siger Camilla, der som Amalie også er 19 år.
PBU (Pinsekirkernes børne- og ungdomsforening) og YFC Danmark (Youth for Christ) var medarrangør.