Demonstration for Israel og imod antisemitisme på søndag

- Fanatiske grupper skal ikke kunne afskaffe ytringsfriheden, siger Per Nielsen fra UCB Radio på Amager.
– Fanatiske grupper skal ikke kunne afskaffe ytringsfriheden, siger Per Nielsen fra UCB Radio på Amager.

Fælleskomiteen for Israel indkalder til demonstration til støtte for Israels sikkerhed, frihed og fred på Rådhuspladsen i København på søndag den 17. august kl. 14.
– Israel har som enhver anden stat ret til selvforsvar. Vi demonstrerer også imod den voksende antisemitisme i Europa. Vi vil ikke acceptere, at racisme af nogen som helst art skal gøres acceptabel, hedder det i en indkaldelse.

Handler om ytringsfrihed

– For få dage siden blev en lovlig demonstration ved Christiansborg afbrudt af voldelige grupper. Den israelske ambassadør i Danmark blev forhindret i at komme til orde. Fanatiske grupper skal ikke kunne tilsidesætte grundlovens bestemmelser om forsamlingsfrihed og ytringsfrihed, siger Per Nielsen, som opfordrer alle Israels venner til at bakke op om demonstrationen.
– Israel er et demokrati med en fri debat som i Danmark. Også derfor støtter vi Israel.
Formanden for Fælleskomiteen for Israel, Jørgen Granum-Jensen med flere vil tale. Der vil også være musikalske indslag.
Københavns kommune har givet skriftlig tilladelse til at afholde demonstration søndag. Københavns politi er orienteret og vil være tilstede for at sikre, at demonstration kan afvikles i god ro og orden.
Fælleskomitéen for Israel er en paraplyorganisation, baseret på kristent, jødisk og kulturelt grundlag samt venskabsforeninger. Organisationen blev dannet i 1991 af ca. 30 vidt forskellige organisationer med positiv interesse for Israels eksistens.
Henri.