Israel trækker hovedstyrken ud af Gaza

Israel er begyndt at trække størstedelen af dets landstyrker ud af Gaza-striben, således at soldaterne kan hvile ud på en linje uden for Gaza og tage hjem på et kort besøg.

Efter en relativ nedgang i antallet af raketangreb mod Israel har luftvåbnet kun rettet angreb mod 15 mål i Gaza-området.

Under raketangreb i dag eksploderede flere Kassam-raketter over åbne områder i Sha’ar HaNegev, og “Iron Dome” opfangede to raketter sendt mod Ashkelon i morges. Begge steder lød advarselssirener inden angrebet.

Omfanget af israelske flyangreb i Gaza er formindsket, men der foretages artilleri-ild mod mistænkelige områder i den nordlige del af Gaza-striben.
Det eneste aktive operationsområde er i Rafah, hvor israelske styrker er i færd med at ødelægge de sidst kendte terrortunnel ved hjælp af luftvåbnet.
– Det vi nu foretager i feltet er baseret på manglen af en aftale, og der er muligt, at der ikke vil blive opnået en forståelse, siger en senior militær kilde. Der er andre muligheder på bordet.

Samtidig har Israel tilladt, at der kommer store mængder af forskellige humanitære produkter omfattende medicin og medicinsk udstyr ind i Gaza.

Ifølge UNRWA talsman,d Chris Gunnes,s er der 3000 palæstinensiske flygtninge i UNRWA-skolen i Rafah. 10 personer er blevet dræbt og 30 sårede ved beskydning mod mål nær skolen.