Min mand ønsker jeg stripper for ham

At din mand ønsker at se dig strippe må mest af alt ses som en kæmpe kompliment.
At din mand ønsker at se dig strippe må mest af alt ses som en kæmpe kompliment.

Kære Suh.
Min mand og jeg har været gift igennem mange år og har det generelt godt sammen. Vores ægteskab har alle årene været præget af en god dialog og ærlighed overfor hinanden.
Vores sexliv har haft nogle opstartsproblemer, men hen ad tiden har vi fundet ud af også det, og vi er nu gode til også at snakke om disse ting. Forleden blev jeg dog noget forskrækket og vel også forarget, da min mand udtrykte ønske om, at jeg engang imellem strippede for ham! Jeg synes, strip hører til i en helt anden kontekst end i et ægteskab, og jeg ville føle mig ”billig”, hvis jeg skulle gøre det.
Desuden er jeg bekymret for, hvorfor han pludselig ønsker det? Er det et advarselstegn på noget?
Bekymret kone

Kære Bekymrede kone
Først og fremmest vil jeg mene, at det er udelukkende positivt, at du og din mand har så fortroligt og ærligt forhold til hinanden, at han i første omgang tør dele dette med dig.
Det i sig selv er jo en tillidserklæring, hvilket din umiddelbare reaktion også viser – mange mænd ville nemlig holde sådanne ønsker for sig selv, at frygt for, hvordan deres kone ville reagere. Så ros til jer begge for at have grundlagt et sådan fundament af gensidig tillid.
Dernæst vil jeg også mene, at din mands ønske om at se dig strippe mest af alt må ses som en kæmpe kompliment. Din mand er tilsyneladende vild med dig og vild med din krop! Ikke alle ægteskaber er velsignet med den ingrediens.
Men hvis hele konceptet omkring strip afskrækker dig og sågar forarger dig, så er det ligeså vigtigt, at du er ærlig omkring det overfor din mand. Fortæl ham, hvad det gør ved dig, at han foreslår det, og tal med ham om dine tanker og følelser i den forbindelse.
Igennem sådan en snak vil I kunne hjælpe hinanden med at blive mere klare over, hvorfor han ønsker som han gør, og hvorfor du tager afstand fra det. Alene det at kunne mødes i en snak om det, styrker sammenholdet og nærheden i jeres fællesskab – konceptet strip bliver pludselig noget, I sammen kan undersøge og udforske i stedet for at være noget, der kommer imellem jer.
Om I hen ad vejen kommer til en forståelse af hinanden, hvor din mand enten frafalder sit ønske, eller hvor du imødekommer hans ønske, afhænger af jeres fælles proces.
Strip handler dybest set om at afsløre en krop, tøjstykke for tøjstykke, hvilket gør hele processen æggende for den, der ser på. At gøre noget, der ægger ens ægtefælle med det formål at vise ham (eller hende, for den sags skyld) imødekommenhed, eller at ”jeg ønsker dig/jeg begærer dig”, kan der efter min overbevisning ikke være noget galt i.
Og jeg ville mene, at det netop kun hører til indenfor ægteskabets rammer!? Tværtimod kan det være med til at gøre det seksuelle fællesskab og sammensmeltning endnu dybere – og måske endda sjovere. Det har samtidig den sidegevinst, at hvis den ene part virkelig tiltrækkes af dette, er det langt bedre at få det indløst i sit ægteskab end at være fristet til at få det indfriet andre steder.
Igen er det dog først og fremmest vigtigt i et forhold og særligt på det seksuelle område, at ingen udnytter, misbruger eller manipulerer den anden til at gøre vold på sig selv.
Man kan naturligvis gå på kompromis med egne behov ud fra et ægte ønske om at glæde den anden – men handlinger, der er fremavlet af pres, frygt eller angst for at miste er hverken gavnlige eller sunde. Det er i øvrigt et bibelsk princip: Gud elsker en glad giver (2. Kor, kap 7, vers 9 – min fremhævning).
Så, kære kone, gå tilbage til din mand og tal med ham om alt det her, vær modig og del dine inderste følelser omkring det, og prøv også at lytte til ham med et fordomsfrit hjerte, så er jeg overbevist om, at I vil få noget konstruktivt ud af dette.
Hilsen Suh