Ny Moses film kun med hvide

Kritikken går på, at de eneste sorte der er med, er slaver.
Kritikken går på, at de eneste sorte der er med, er slaver.

Den nye Moses film ’Exodus: Gods and Kings’ med blandt andre Christian Bale i hovedrollen, får nu kritik for sit valg af udelukkende hvide skuespillere til de vigtige roller.

Det er Ridley Scott, som står bag den kommende storfilm om Moses, men ifølge nogle kritikere, så har den ikke et repræsentativt udvalg af skuespillere med mellemøstligt udseende:
– Nogle ting ændrer sig aldrig. I Hollywood er ”hvidvaskning” også kendt som ”racebøjning” en længerevarende tradition, siger Ryan Herning, til christianpost.com, og fortsætter senere:
– Hvidvaskningen fortsætter stadigvæk i Hollywood, hvor roller, som tydeligt er ment til en farvet person, bliver givet til hvide skuespillere, mener Herning, der skriver for Sojourners, som er en kristen amerikansk organisation, som arbejder for social retfærdighed.
Ryan Herning ser Hollywoods fravalg, som et levn fra Europas koloni-fortid:
– Skildringer af udelukkende hvide bibelske figurer (herunder profeter, engle, Jesus osv.) blev bevidst brugt til ubevidst at indoktrinere den falske tro på hvid guddommelighed (og derfor overlegenhed) overfor de undertrykte og erobrede. Ved at tillade Hollywood at kapre bibelske historier og vise dem, som de vil, har vi som kristne også tilladt dem at blive gjort fattigere. Vi går ofte glip af den kulturelle æstetik, sprog, motiver, og den samlede rigdom, når historier bliver fortalt gennem linsen af europæiske idealer og tankemønstre.