Sabbatsår i Grønland

Mathias Kallehave
Mathias Kallehave

Mathias Kallehave Kristensen håber at et år i Grønland vil få hans tro til at betyde endnu mere.

Der er mange måder at bruge et sabbatår på. For Mathias fra Horsens handler det om at arbejde i Grønland – med Kristus som basis. Og han er netop rejst derop.

Hvorfor skal du til Aasiaat i Grønland?
– Der er mange grunde til, at jeg tager væk fra Danmark, men den største er nok, at jeg har lyst til nye udfordringer efter at have gået i skole i mange år! Første gang, jeg hørte om Sømandsmissionen, var igennem mine forældre, der var i Sisimiut for ca. 25 år siden. Efterfølgende har bekendte taget derop og arbejdet for Sømandsmissionen, og jeg har kun hørt positivt omkring det. Jeg synes, samfund og kultur skulle være spændende, naturen skulle være helt fantastisk, og de kristne værdier, der er i Sømandsmissionen er nogle, jeg kan stå inde for.

Hvad forventer du?
– Da mit ophold på sømandshjemmet i Aasiaat er planlagt til et vare et år, glæder jeg mig til at se, hvordan naturen skifter fra lyst hele døgnet om sommeren til mørkt dag ud og dag ind om vinteren. Fiskeri og jagt interesserer mig også meget, hvilket jeg håber på at kunne finde tid til.
Jeg håber også, at arbejdet på sømandshjemmet kan bidrage til ikke kun at være et arbejde for at tjene penge, men at jeg kan møde og være noget for de mennesker som kommer på besøg.

Har du en kirkelig baggrund?
– Jeg har en baggrund i folkekirken. Jeg er opvokset med den kristne tro, taget på kristen efterskole og har lige afsluttet tre år på Det Kristne Gymnasium i Ringkøbing. Troen betyder meget i mit liv, men jeg håber at med et år i Grønland kommer den til at betyde endnu mere.

Mathias glæder sig til at arbejde på Sømandshjemmet i Aasiaat.
Mathias glæder sig til at arbejde på Sømandshjemmet i Aasiaat.