Hvad beder amerikanerne om?

Egne problemer og vanskeligheder kommer ind på en klar førsteplads, når amerikanere beder. Kun 12 procent beder for øvrighedspersoner.
Egne problemer og vanskeligheder kommer ind på en klar førsteplads, når amerikanere beder. Kun 12 procent beder for øvrighedspersoner.

Folk beder mest om hjælp for sig selv og deres familie, konkluderer ny undersøgelse. 

En undersøgelse foretaget af LifeWay Research i august viser, at 48 procent af USA’s befolkning beder dagligt.

Ialt 1137 personer deltog i undersøgelsen.
– De fleste beder, når de har brug for hjælp, men deres bønsliv er ikke en vane, som har med deres forhold til Gud at gøre, siger Ed Stetzer fra LifeWay Research.

Bøn om hjælp

Når det gælder indholdet af bønnerne, vil 82 procent af de bedende fokusere på familie og venners ve og vel, mens 74 procent beder for egne problemer.
13 procent af de bedende amerikanere vil bede for deres sportshold – og 21 procent om at vinde i lotto. Der bliver også bedt i trafikken, fx om at finde en parkeringsplads eller undgå en fartbøde.
Kun 12 procent af de bedende amerikanere vil bede for landets politikere, mens hele 37 procent siger, at de beder for deres fjender og 41 procent har bedt for folk, som har skadet dem.
38 procent vil bede for andre, som er ramt af naturkatastrofer, mens kun 20 procent beder for folk, som ikke er kristne.

Det virker!

Ifølge undersøgelsen mener 83 procent af de bedende, at deres bønner ofte bliver besvaret, mens 25 procent siger, at det altid sker. Kun tre procent siger, at deres bønner aldrig bliver hørt.

Betyder meget i USA

Næsten halvdelen af befolkningen beder mindst en gang om dagen, mens en tredjedel understreger, at de beder adskillige gange om dagen. Generelt siger 65 procent af amerikanerne, at de beder mindst en gang om måneden.
– Det er et godt udgangspunkt, at bøn stadig betyder så meget for amerikanerne, mener præsten Max Lucado, som har været med til at gennemføre undersøgelsen.
Lucado har netop udgivet en ny bog om bøn med titlen Amen, The Power of a Simple Prayer (Amen, den simple bøns magt).
– Bøn er ikke et privilegium bare for de fromme eller nogle få udvalgte. Bøn er en åben invitation til at tale enkelt, åbent og kraftfuldt med Gud, understreger Max Lucado.