Jødisk-kristne ledere appelerer om standsning af kristen-forfølgelse

Ved et historisk fælles initiativ vil kristne og jødiske overhoveder mandag i Jerusalem appellere til 120 verdensledere om at standse forfølgelsen af kristne i Mellemøsten.

I appellen vil verdenslederne blive opfordret til at “handle omgående og beslutsomt for at standse denne brutale forfølgelse”.

Blandt initiativtagerne er præsidenten for Den jødiske Verdenskongres (WJC) Ronald Lauder, præsidenten for “Empowered Global Council” William M. Wilson og eksekutivdirektøren for Den internationale kristne Ambassade i Jerusalem, Jürgen Bühler.

Offentliggørelsen af initiativet vil ske ved Ambassadens festligholdelse af den jødiske Løvhyttefest, som har trukket 4500 kristne fra 80 lande verden over til Jerusalem.

I et brev til verdenslederne skriver initiativtagerne, at den alarmerende situation for kristne mindretal i Mellemøsten forværres, og at denne menneskerets-tragedie stort set ignoreres.

Jürgen Bühler udtaler, at deltagelsen af Lauder som leder af verdensjødedommens største paraply-organisation sammen med evangeliske kirkeledere gør initiativet til en historisk begivehed.

Videre siger Bühler:
– De kristnes vanskelige situation i Mellemøsten er hjerteskærende og selv vestlige kirker kan gøre mere for at bringe vores trosfællers lidelser mere ud i verden. At have en prominent global jødisk leder til at tilslutte sig denne moralske opfordring for at beskytte områdets forfulgte kristne har intet fortilfælde i moderne tid. Vi hilser andre med gode viljer velkommen til at indtage et standspunkt for disse sårbare gamle kristne samfund.

Lauder forklarede sin deltagelse således:
-Ligesom kristne forsvarer jøder mod antisemitisme, og ligesom kristne støtter Israel, har vi jøder en forpligtelse til at udtrykke vores mening mod den voksende forfølgelse af kristne i store dele af verden.


Artiklen fortsætter efter annoncen: