Satellit-billeder viser angreb på iransk militæranlæg

En lille flig er blevet løftet i mysteriet omkring en sprængning i det iranske militæranlæg Parchi. Satellit-billeder fremskaffet af amerikanske og israelske kredse viser, at seks bygninger i anlægget er blevet beskadiget eller ødelagt ved angreb.

Irans officielle IRNA nyhedsbureau citerer en iransk militærkilde for, at to arbejdere blev dræbt ved en brand i en sprængstoffabrik i det østlige Teheran.

Ifølge en iransk website, Saham, skete der en eksplosion nær Parchin-militærkomplekset 30 km sydøst for Teheran, men rapporten er ikke blevet verificeret.

FN’s Internationale Atomenergiorganisation (IAEA) har ønsket at besøge Parchin-området, men dette er blevet afvist. En iransk kilde udtaler, at Parchin er et konventionelt militæranlæg, og at dets atomprogram er helt fredeligt.

Irans forsvarsindustri-organisation udtaler, at der udbrød en brand søndag aften, men gav ingen nærmere detaljer.

Det Washington-baserede “Institute for Science and International Security” (ISIS, ikke at forveksle med “Islamisk Stat”) udtaler, at det har skaffet satellit-billeder der viser, at seks bygninger i Parchin er blevet beskadiget eller ødelagt.

ISIS oplyser, at to bygninger, der eksisterede i august 2014, nu ikke længere er der, mens en tredje bygning forekommer at være alvorligt beskadiget. Ialt seks bygninger var blevet ramt.

Israel og USA har ikke udelukket en militæraktion mod Iran, hvis man ikke ad diplomatisk vej kan løse problemet omkring Irans atomprogram.


Artiklen fortsætter efter annoncen: