Jakob er i gang med drøm nr. 2

Først ville Jakob Wredstrøm være atletikstjerne, men en skade stoppede ham. I stedet kastede han sig med succes over musikken. At det går så godt, giver han Gud æren for.

 

Selvom Jakob Wredstrøm bare er 21 år, er han allerede i gang med drøm nummer to. Men hvis hans første plan ikke var gået galt, tvivler han på, at han var endt, hvor han er i dag.

Jakob Wredstrøm har fået succes med musik og sangskrivning som meget ung. - Jeg ved ikke, hvorfor jeg er så velsignet. Men Gud er udgangspunktet i mit liv. Måske er han ikke i mine tanker hver dag, men jeg ville ikke vide, hvem jeg var uden ham.
Jakob Wredstrøm har fået succes med musik og sangskrivning som meget ung. – Jeg ved ikke, hvorfor jeg er så velsignet. Men Gud er udgangspunktet i mit liv. Måske er han ikke i mine tanker hver dag, men jeg ville ikke vide, hvem jeg var uden ham.
Ikke helt realistisk

Som 13-årig begyndte Jakob at dyrke atletik, og da det viste sig, at han havde talent og den atletiske krop, det krævede, blev han meget seriøs med det. Jakobs disciplin var 400 meter løb, og i 400 meter stafet slog han Danmarks-rekorden for 14 -15-årige sammen med sine tre makkere.
– Det var min drøm at kunne leve af sporten. Set i bakspejlet var den drøm måske ikke helt realistisk, for der var nogle løbere i Danmark, som var bedre end mig, konkluderer Jakob ærligt. Men det var ikke den realisme, som fik ham til at opgive sin sportsgren.
– Jeg fik en ret slem rygskade, før jeg blev 16, så jeg ikke kunne løbe i halvandet år. Desuden havde jeg rigtig mange smerter, husker Jakob, som syntes, det var en meget hård tid.
– Min drøm gik i stykker, og samtidig mistede jeg min identitet og fællesskabet i sporten, forklarer han. Desuden var der pludselig mange timer til overs, som han plejede at bruge på træning.
– Jeg duer ikke så godt til at lave ingenting, så lige så stille kom jeg i gang med musikken, forklarer Jakob.

En stor frustration

Han kunne i forvejen godt lide at synge, og nu tog han guitaren til sig. Der gik ikke mange år, før han havde sit eget lille hjemmestudie og producerede cover-videoer med sig selv til YouTube.
– Det gik op for mig, at det kunne blive til noget, da jeg gik i gymnasiet og var med i husorkesteret, hvor vi fik en sindssyg god respons, forklarer Jakob, som også mener, at hans tid som YouTuber har været med til at bane vejen for ham.
Jakob har altid været kristen, og han tror på, at Gud kan helbrede mennesker. Derfor var det også en stor frustration for ham, at Gud ikke helbredte rygskaden, så han kunne dyrke den sportsgren, som han elskede. Men efter at Jakob havde besluttet sig for, at musikken måtte få hele hans hjerte, skete der noget stort.

Måske tillod Gud det ikke før?

Til en lovsangskoncert med Jesus Culture i Kolding, da han var 17 år, måtte han sætte sig ned flere gange undervejs på grund af smerter. Men i slutningen af koncerten kaldte de til forbøn for rygsmerter og mavesmerter, som Jakob også havde haft i mange år.
– I de fire år, siden jeg blev bedt for den aften, har jeg ikke haft rygsmerter en eneste gang. Min egen teori er, at Gud ikke tillod, at jeg blev helbredt, før jeg havde prioriteret musikken. Som om Gud havde planlagt noget med den, funderer Jakob.
Efter en smuttur gennem tv-programmet Voice besluttede Jakob sig for at gå på den Rytmiske højskole, da han var 19 år. Det blev på sangskriverlinien.
– Det var enormt forløsende for mig som menneske at komme i gang med at skrive mine egne sange. Jeg er meget sensitiv overfor verden omkring mig, og det kan være svært at rumme de mange indtryk, som virkeligheden giver mig. Så jeg er nærmest blevet afhængig af at skrive sange for at bevare balancen i mit liv, smiler Jakob, som mener, at han mindst har skrevet en sang om ugen de seneste to år. Noget der blandt andet har givet sig udslag i Jakobs soloEP, Sommertid, som udkom i foråret og også fik omtale i Udfordringen.

Signet som sangskriver

Men det er ikke bare noget, han har brug for. Han er også dygtig. Så dygtig, at han er signet af et sangskriver-bureau – eller publisher-firma, som det hedder, hvor kunstnere så kan leje hans evner.
– Jeg kan godt skrive tekster, men det jeg er bedst til, er at lave det hook eller poptrick, som gør, at man kan huske sange fra hinanden, forklarer Jakob. For det er ikke lovsange Jakob skriver, selvom han er en del af lovsangsgruppen i Hillsong i København, og livet med Gud betyder rigtig meget for ham.
– Det er svært for mig at skrive lovsangsmusik – det bliver i hvert fald ikke lige så godt som det popmusik, jeg laver, men jeg øver mig i det, forklarer han.
Ud over at være sangskriver og skrive sammen med de andre sangskrivere i bureauet – og for store stjerner som Rasmus Nøhr – har Jakob også sit eget studie, hvor han producerer musik for mange forskellige mennesker. Desuden arbejder han som handicaphjælper hos en god ven for at være sikker på, at bundlinien bliver dækket ind hver uge.

Tæt til Gud

Jakob føler sig meget velsignet.
– Alt det, jeg har fået i mit liv, er 70% Gud og bare 30% Jakob. Det kan godt være, at jeg er dygtig og arbejdsom, men den måde, som alle døre har været åbne for mig på, og hvordan jeg har fået lov til at arbejde sammen med vanvittigt dygtige musikere, det er overnaturligt. Der er mange folk, som er dygtigere end mig, som slet ikke oplever, at der er økonomi i musikken på samme måde, som jeg gør. Jeg ved ikke, hvorfor jeg er så velsignet, men jeg holder mig tæt til Gud og sørger for at give ham æren, slår Jakob fast.