Ateist blev overasket – da Gud svarede på hans bøn

- Hvis Gud kan ændre mig, kan han ændre hvem som helst, siger den tidligere ateist Clay Lein, som nu er præst.
– Hvis Gud kan ændre mig, kan han ændre hvem som helst, siger den tidligere ateist Clay Lein, som nu er præst.

Ateisten Clay gjorde sit bedste, da han skulle bede for en gruppe unge – og så skete der noget!

Clay Lein plejede at være ateist. Han havde brug for konkrete beviser og logik og havde derfor ikke brug for Gud, mente han. Men en dag kom han til at bede en bøn, som ændrede alt… – Jeg havde en meget rationel tankegang. Der skulle være logik og beviser. Og hvis der ikke var noget bevis, var det bare noget, folk havde fundet på, sagde Lein for nylig til tv-kanalen KHOU Channel i Houston, Texas. Faktisk havde Lein et godt liv. Han havde en strålende karriere og en dejlig kone, så der var ingen grund til at tro på Gud, selv om andre gjorde det.

I kirke med ’gode folk’

En dag fik hans kone alligevel overtalt ham til at gå i kirke. Han accepterede ud fra den indstilling, at ’kirken var et sted, hvor der kom gode mennesker’. Men på en eller anden måde kom Lein til at melde sig som frivillig på en ungdomslejr. Det var på denne lejr, at den ikke-troende Lein pludselig blev opfordret til at bede højt. Og Lein bad og bad, selv om han aldrig havde gjort det før.

En pige begyndte at græde

Faktisk gik det rigtig godt med at bede. Lein bad for hvert enkelt barn på lejren – og han fortsatte sin bøn i hele 15 minutter. Da var det, at Gud svarede – til Leins store overraskelse. En ung pige begyndte at græde, fordi hun var rørt over Leins personlige bøn for hende. – Hun hulkede, mens hun begyndte at fortælle, at hendes onkel misbrugte hende, fortæller Lein. ”Hun havde aldrig følt, at hun kunne sige det til nogen før i det øjeblik. Det var der, jeg følte, at noget sagde klik for mig.

Gud sagde: Prøv mig!

Gud var relevant, og han ønskede at gøre noget fantastisk i mit liv. Den dag blev jeg kristen. Og jeg hørte en stemme. Det var ikke Charleton Heston (skuespiller i Ben Hur og De ti Bud, red.), det var mere som en tanke. Men det var helt bestemt Gud, der sagde: Prøv mig!” fortæller Lein. Lein gav Gud en chance den dag, og han har aldrig fortrudt sin beslutning. Faktisk gik han i gang med at læse på et præsteseminarium og blev ordineret som episcopalsk præst i 1996. Han er nu præst i St. John the Divine i Houston, en kirke med 4.000 medlemmer. Uden for kirken står et skilt med teksten: ’Her forvandles liv gennem Kristus til Guds ære’. – Jeg er et skoleeksempel, siger Clay Lein. Hvis Gud kan ændre mig, kan han ændre hvem som helst!