70 år med medicin fra naturen

Direktør Peer Christensen hilser på  Udfordringens Jan Grundvad, der selv har en fortid i helsebrancen.
Direktør Peer Christensen hilser på
Udfordringens Jan Grundvad, der selv har en fortid i helsebrancen.

 

 

 

 

 

 

 

 


Artiklen fortsætter efter annoncen: 

 

 


Artiklen fortsætter efter annoncen: 

 

 

 


Artiklen fortsætter efter annoncen: 

 

 

Natur-Drogeriet benyttede sit 70 års jubilæum til at protestere imod Sundhedsstyrelsen og medicinalindustriens forsøg på at holde naturmedicinen ude. 

Af Mette Østergaard

Mere end 700 inviterede gæster kunne fredag den 12. juni fejre Naturdrogeriets 70 års jubilæum i høj sol og med blå himmel på firmaets smukke domicil i Hørning.

Gæsterne kunne ikke blot nyde smagsprøver og underholdning, men også høre foredrag om banebrydende forskning inden for naturmedicin.
Peer Christensen, Natur-Drogeriets ejer gennem de sidste 39 år, indledte foredragsrækken med ordene ”jeg er glad for at se så mange mennesker, som er interesserede i Guds natur”.

Pionér i naturmedicin

Peer Christensen blev som ung interesseret i kristendommen, da han som åndeligt søgende kom i kontakt med Adventistkirken.
Peer og Jonna Christensen har med tro og vilje som drivkraft drevet og udviklet en af Danmarks ældste virksomheder inden for naturkost og -medicin.
Parret har dog også erfaret, at der både skal idealisme og godt købmandskab til i helsekostbranchen. Her stilledes der ofte meget store krav til kontrol og registrering af hver enkelt produkt fra Sundhedsstyrelsen. Samtidig er der forbud mod at ”anprise” naturkost i markedsføringen. Man må ikke fortælle, at det virker…
Det kræver, at man nærmest føler det som et kald at kæmpe for udbredelsen af naturens egen medicin.
Det kræver stor vilje og udholdenhed at gå op imod den konventionelle medicinalindustri og Sundhedsstyrelsen, fortæller Peer Christensen.
Trods besværlighederne er det lykkedes dem at gøre Natur-Drogeriet til en troværdig og betydningsfuld aktør på det danske naturmiddel-marked.
Natur-Drogeriet er i dag godkendt både som lægemiddelvirksomhed og levnedsmiddelvirksomhed.

700 inviterede gæster fejrede Natur-Drogeriets 70 års fødselsdag.
700 inviterede gæster fejrede Natur-Drogeriets 70 års fødselsdag.
Betvivlede den ’anerkendte’ medicin

På selve jubilæumsdagen slog tre indbudte foredragsholdere et slag for sund livsstil og kroppens naturlige evne til at helbrede sig selv.
Fælles for foredragsholderne og stemningen blandt de fremmødte generelt var, at Danmark er håbløst bagefter i forhold til at være lydhør over for de gavnlige virkninger, som der nu efterhånden er så mange beviser for blandt forskere uden for det etablerede sundhedssystem.
Der var en udpræget skepsis overfor den konventionelle medicin og de undersøgelses- og godkendelses metoder, der bliver anvendt i Danmark.
Det er Sundhedsstyrelsen, der stiller disse krav, som er til gavn for de store medicinalvirksomheder. Det er svært for mindre naturmedicin-virksomheder som Natur-Drogeriet at leve op til kravene, som de finder urimelige.
De mener tværtimod, at befolkningen i mange tilfælde bliver vildledt af sundhedssystemet til at tage medicin, som enten er uden effekt eller er direkte skadelig.

Skadelig vaccine

De tre foredragsholdere var Maiken Andersen, som er uddannet sygeplejerske og lægemiddelkonsulent, Carsten Vagn-Hansen, tidligere praktiserende læge og ”radiodoktor”, og Thorkild Rasmussen, som er optometrist FCOVD (en specialist, der gennem synstest finder årsagen til dårligt syn i ernæringsproblemer).
Maiken Andersen advarede i sit indlæg ”Vaccination eller ej” mod HPV-vaccine, som ellers anbefales til unge piger imod livmoderhalskræft.

Naturlig diabetesmedicin

Radiolægen Carsten Vagn-Hansen talte om diabetes. Han nævnte som eksempel et naturmiddel, som hedder Alfa-Lipon, et stof, der naturligt findes i rødt kød og grøntsager.
Ifølge Carsten Vagn Hansen har dette stof vist sig at være fremragende til at reparere hjernen efter slagtilfælde og blodpropper, det har en gavnlig virkning i forhold til knogleskørhed samt til at minimere neuropati (som er nervebetændelse forårsaget af diabetes).
Men sundhedsmyndighederne er ikke særligt lydhøre over for dette produkts gavnlige effekt her i Danmark. Derimod sprøjter man i fx Tyskland Alfa-Lipon direkte ind i patienterne, fordi man netop har oplevet en markant bedring hos patienter med ovennævnte lidelser, fortalte Carsten Vagn Hansen.

Dårligt syn kan også skyldes kost

Den tredje foredragsholder, Thorkild Rasmussen, beskæftigede sig med, hvordan ernæringen kan påvirke både synsproblemer, ADHD og Autisme.
Dårligere syn behøver altså ikke skyldes problemer i øjet, men kan skyldes den kost, man indtager – eller mangler.
Gæster og kunder blev forkælet med gastronomiske input i løbet af jubilæumsdagen, alle med fokus på sundhed. Fra en juicebar servicerede teamet bag ”High on life” de mange gæster med frisklavet juice og smoothie, tilsat Natur-Drogeriets egne produkter. Her kunne man få inspiration og gode råd til hjemmeproduktionen af friskpresset juice.
Mads Bo, som er kendt fra bl.a. God aften Danmark, pressede både citronen og saftpresseren til bristepunktet, da der var kø ved Juicebaren hele dagen. Han stod især for de grønne Smoothies, som han er en varm fortaler for.
Hvert kvarter var der rundvisning i selve produktionen, hvor man – iklædt hygiejnisk overtræks-tøj og hårnet – kunne undersøge den høje kvalitet af både råvarer og de færdige produkter.
De musikalske indslag var med Rie Damgaard, og dagen blev afrundet med et indslag af feststemte Dario Campeotto.