Daniel blev fast medlem af Folketinget

OLYMPUS DIGITAL CAMERADen kristne politiker Daniel Toft Jakobsen (37) fra Øster Snede ved Hedensted er efter valget blevet fast medlem af Folketinget for Socialdemokraterne.

Hele familien, som foruden hustruen Mia også tæller tre børn på 2, 5 og 9 år, bliver dog boende i Nørre Snede.
– Jeg kommer så til at pendle lidt frem og tilbage. De fleste uger vil jeg nok være i København fra tirsdag til torsdag, fortæller Daniel Toft Jakobsen, som fik 4344 personlige stemmer ved valget.
– Min familie glæder sig med mig over valget. Der vil komme perioder, hvor jeg er en del væk hjemmefra. Men der vil også være perioder, hvor jeg vil kunne sidde langt mere hjemme og arbejde end tidligere, fortæller han.

Kamp mod global ulighed

– Jeg forventer og tror, at indflydelsen bliver en lille smule større denne gang i forhold til sidst, hvor jeg var barselsvikar. Men det er klart, at som nyvalgt starter man altid på de bagerste rækker, og så må man prøve at arbejde sig frem ved at varetage det ansvar, som man får tildelt, på en god måde.
Jeg vil bl.a. forsøge at bidrage til en mere ambitiøs familiepolitik, som både handler om ordentlige normeringer i institutionerne men også om bedre muligheder for at prioritere tid til familien, mens børnene er små.
Derudover vil jeg tale varmt for, at vi som et af verdens rigeste lande går helt i front, når det kommer til at bekæmpe den globale ulighed. Endelig trænger vi i dansk politik til, at værdier kommer til at fylde mere og kortsigtet strategi og taktik mindre. Også det vil jeg meget gerne bidrage til, slutter Daniel Toft Jakobsen.