Sponsorløb gav 460.000 til MF

900 støttede sponsorløbet, og 56 ansatte, bestyrelsesmedlemmer og studerende løb og cyklede de mange penge ind til MF.
900 støttede sponsorløbet, og 56 ansatte, bestyrelsesmedlemmer og studerende løb og cyklede de mange penge ind til MF.

Mange gode ben var med til at opveje Menighedsfakultets manglende SU-ret.

Semesterstarten den 31. august på Menighedsfakultetet (MF) slog alle rekorder, da sponsorløbet med 56 studerende, ansatte og venner gik, løb eller cyklede 460.000 kr. ind til stipendiepuljen.

MFs bacheloruddannelse i teologi er endnu ikke blevet SU-godkendt, og derfor tilbyder studiestedet selv stipendier til de studerende. Det er en udgift på omkring 25.000 kr. årligt per studerende eller ialt ca. 1.2 mio. kr. Her er det årlige sponsorløb en væsentlig indtægtskilde. Både professorer og lektorer sætter sig i cykelsadlen og jagter flest mulige omgange i kapløb med studerende, hvoraf flertallet dog vælger at løbe.

Stor opmuntring

– Det er en stor opmuntring for os, at mange mennesker støtter op omkring vores sag og er villige til at yde økonomisk hjælp. Vi har netop i denne uge taget imod 24 nye studerende, som har valgt at studere på Menighedsfakultetet, siger fakultetsleder Thomas Bjerg Mikkelsen. Han tilføjer, at mange af de nye studerende næppe havde haft mulighed for at læse på MF uden denne håndsrækning.

Studerende løb 30.000 ind

Bachelorstuderende David Johansen fra 2013-holdet løb over 30.000 kr. ind.
– Jeg ringede rundt til alle navne i min telefonbog, og alle støttede uden tøven. Jeg skrev desuden personlige beskeder til 300 af mine Facebookvenner, hvoraf over 100 responderede positivt, forklarer David Johansen.
I Sponsorløb 2015 deltog også venner fra en stor del af Jylland, blandt andet sognepræst Steen Frøjk Søvndal fra Grindsted, der løb over 7000 kr. ind til Menighedsfakultetet.
– Som bestyrelsesmedlem blev jeg tændt for ideen og vil gerne støtte det gode formål. Jeg nævnte desuden muligheden for nogle lokale Grindstedfolk og fik to med, og så var det bare at tage afsted, siger Steen Søvndal.

MF venter på godkendelse

Den manglende SU belaster både de studerendes og MFs økonomi. Den hindrer også nogle i at vælge drømmestudiet.
Rasmus fra Aalborg kan fx kun få tilskud til sine togrejser frem og tilbage mellem Aalborg og Aarhus, hvis han er indskrevet på en SU-godkendt uddannelse. Derfor blev han tvunget til at vælge teologiuddannelsen på Aarhus Universitet, selv om han havde foretrukket MFs mere kirkeligt orienterede uddannelse.
Det årlige sponsorløb er en festlig begivenhed, der styrker både fællesskab, korpsånd og kondi. Men alle venter med længsel på, at MFs bacheloruddannelse bliver SU-berettiget.
Forskelsbehandlingen i forhold til andre danske studerende oplever vi både uforståelig, unfair og uværdig, siger landssekretær Nils Andersen fra Menighedsfakultetet.