Drabsmand gik efter kristne studerende

Faderen og broderen til Anastasia Boylan, der overlevede et skud i ryggen, fortæller hendes historie om den frygtelige massakre til CNN.
Faderen og broderen til Anastasia Boylan, der overlevede et skud i ryggen, fortæller hendes historie om den frygtelige massakre til CNN.

Årsagen til massakren på et amerikansk gymnasium Oregon i sidste uge skyldtes ikke kun den lette adgang til våben eller manglende behandlingsmuligheder for psykisk syge, men drabsmandens had til kristne.

Først dræbte han læreren med et enkelt skud. Så spurgte han hver enkelt elev, om de var kristne. Hvis de sagde ja, skød han dem.

Sådan fortæller faderen til en af de overlevende, Anastasia Boylan om den vrede unge mand, der 1. oktober dræbte ni personer og sårede syv, før han selv blev dræbt på gymnasieskolen Ump-qua Community College.
I et indslag på TV-kanalen CNN fortæller faderen Stacy Boylan, hvad Anastasia har berettet:
Drabsmanden Chris Harper-Mercer kom ind i klasselokalet og skød straks omkring sig. Først dræbte han læreren med et enkelt skud. Andre blev såret.
Da han havde skudt professoren med bemærkningen: ’Det her har jeg ventet på i mange år’, smed eleverne sig på gulvet.
Han beordrede dem til at stå op og spurgte dem derefter én efter én: Er du kristen? Hvis de svarede ja, sagde manden: ’Fint, hvis du er kristen skal du se din Gud om et sekund.’ Herefter skød han dem. Sådan fortsatte han ned langs rækken. Anastasia har fortalt, at han bare havde et håndvåben. Ikke en riffel eller et større våben. Men han havde tid nok til at fylde det op med nye patroner og skyde.
– Hvorfor fik han så meget tid til at dræbe så mange? Det forstår jeg ikke, spørger den oprørte far på CNN.
Drabsmanden var selv indskrevet som elev i den engelskklasse, hvor han skød og dræbte sin lærer og sine medstuderende.

- Han gik direkte efter de kristne, forklarer vidner til skoleskyderiet i Oregon sidste fredag. Anastasia Boylan blev ramt i ryggen, men overlevede ved at spille død.
– Han gik direkte efter de kristne, forklarer vidner til skoleskyderiet i Oregon sidste fredag. Anastasia Boylan blev ramt i ryggen, men overlevede ved at spille død.
Våben-gal

En af politiets efterforskere har overfor New York Times beskrevet den 26-årige gerningsmand som en ’vred ung mand, fyldt med had’. Lederen af en selvforsvarsgruppe har beskrevet ham som ”sær og ødelagt” og ”lidt for ivrig” efter at få skydetilladelse.
Fem pistoler og en riffel blev fundet på skolen, hvor drabsmanden døde torsdag efter en ildkamp med politiet.
Politiet fandt derefter to pistoler, fire rifler og et haglgevær på hans bopæl.
Alle våben var lovligt indkøbt af drabsmanden eller af familiemedlemmer i løbet af de sidste tre år. En skudsikker vest blev fundet ved siden af ​​en riffel på skolen med fem rammer ammunition, og yderligere ammunition blev fundet på hans værelse.
Drabsmanden har på hjemmesider vist begejstring for bl.a. den irske terrororganisation IRA. Han har offentlig rost en kendt revolvermand Vester Lee Flanagan.

Mere end våbenlov

Præsident Obama har benyttet anledningen til at agitere for en af sine kæpheste, en strammere våbenlov. Andre har peget på, at der skal bruges flere penge på psykiatrisk behandling.
Men flere kristne ledere gør i stedet opmærksom på, at drabsmanden havde et udtalt had til kristne og netop skød dem.
De ser terrorhandlingen som udtryk for en stigende fjendtlighed i det amerikanske samfund overfor kristne. De nævner et tidligere drab på en kristen, hvor drabsmændene også spurgte offeret, om hun var kristen og derefter skød hende.

- Fortsæt med at bekende din tro, opfordrer Franklin Graham.
– Fortsæt med at bekende din tro, opfordrer Franklin Graham.
Forfølgelse i USA

”Forfølgelse af kristne sker ikke kun i Mellemøsten og Iran. Det sker lige her i Amerika,” skriver Franklin Graham, søn af Billy Graham og leder af hjælpeorganisationen Samaritans Pulse.
Grahams indlæg på Facebook var allerede mandag delt 34.000 gange. Han fortsætter:
”De modige sjæle på Umpqua Community College, der stod op for deres tro på Jesus Kristus blev hadefuldt skudt ned uden nåde.
Jesus sagde:” Hvis de hader jer, så husk, at de hadede mig først,” citerer Graham fra Johannes evangeliet 15,18.
Han og andre opfordrer kristne til at fortsætte med at bekende deres tro og ikke tie, men kæmpe for kristnes ytringsfrihed.
Det er dog vigtigt at huske, at drabene kun var én gal mands værk og ikke ”samfundets”.

Djævelsk ondskab

Udover Graham har bl.a. pastor Greg Laurie fra Californiens Harvest Church skrevet klumme på Christian Post, hvor han taler om ”forfølgelse mod kristne i USA.”
”Efter sådanne skyderier, spørger man altid: ”Hvorfor?” Man taler om psykisk sygdom og våbenlov, men den eneste ting, du sjældent hører, er, at ”det skete, fordi folk er onde.”

Omfavnet af djævelen

”Lige så sikkert som der er en Gud i himlen, er der en djævel, som jeg mener står bag denne forfølgelse af tilhængere af Jesus,” sagde Greg Laurie, der er præst for en stor megakirke.
At drabsmandens havde en åndelig motivation understreges af, at han har efterladt en besked på en datingsside om, at ”jeg kan ikke lide organiseret religion”.
Mere grotest er en besked inden han forlod hjemmet, hvor han skrev, at han ville blive budt ”velkommen i helvede og omfavnet af djævelen.”


Artiklen fortsætter efter annoncen:Hertil siger Greg Laurie: ”Jeg kan forsikre dig, at han vil få det langt værre i livet efter døden, end han kunne ønske.
Der bliver ingen velkommen og ingen omfavnelse. Bare mørke og adskillelse fra Gud.”