Hannes drøm

I drømmen viklede edderkoppespindet sig tætttere og tættere om mig, og jeg blev mere og mere desperat. Men så kom der en og skar to revner som et kors i edderkoppespindet. Da jeg gik ud gennem korset, var jeg helt fri, fortæller Hanne Ingemansen Juhl. Hendes oplevelser er illustreret af kunstneren Anna Rahbek.
I drømmen viklede edderkoppespindet sig tætttere og tættere om mig, og jeg blev mere og mere desperat. Men så kom der en og skar to revner som et kors i edderkoppespindet. Da jeg gik ud gennem korset, var jeg helt fri, fortæller Hanne Ingemansen Juhl. Hendes oplevelser er illustreret af kunstneren Anna Rahbek.

I drømmen blev Hanne Ingemansen Juhl mere og mere desperat, for alt så håbløst ud. Men så kom hjælpen.

Af Hanne Ingemansen Juhl

Drømmen i januar 2011 begyndte som et mareridt. Men den endte med frihed og et budskab om håb.

”I drømmen oplever jeg, at jeg er indeni et edderkoppespind. Jeg er deprimeret, ked af det, jeg kæmper for at komme ud af edderkoppespindet, men kan ikke…
Spindet klistrer og klæber sig op ad min krop… Der er en edderkop, som spinder på sit spind, den bliver ved og ved, så edderkoppespindet bliver tættere og tættere omkring mig…
Jeg bliver mere og mere desperat, der er så mange destruktive følelser i mig, at det nærmest ikke kan beskrives med ord. Jeg kan ikke skrige, for min hals er tør som en ørken…
Efter at have kæmpet længe uden noget håb, sker der pludselig noget…

Skåret fri af nettet

Der sker dét, at der kommer en udefra og skærer et hul i spindet, et hul der har form som et kors i edderkoppespindet. Så hullet har ligesom to revner, en vandret og en lodret, som danner et kors, og derefter kan jeg gå igennem hullet.
Da jeg var kommet igennem korset, var jeg fri. Helt fri af det klæbrige edderkoppespind, helt fri af min depressivitet, helt fri af alt, hvad der før havde været tungt og trist. For nu kunne jeg være HELT FRI til bare at være mig selv!! ”
I næste øjeblik vågner jeg af drømmen. Jeg kan mærke, at det var en speciel drøm, en drøm fra Gud. Det er en drøm, som jeg bliver nødt til at fortælle om til andre, for den har et fantastisk budskab til mennesker, til dig, fra Gud.

- Bibelens David kendte også til depression. Men han vidste også, at Gud ville hjælpe ham ud af fængslet, siger Hanne.
– Bibelens David kendte også til depression. Men han vidste også, at Gud ville hjælpe ham ud af fængslet, siger Hanne.
Vi kan få frihed

Drømmen er bl.a. et billede på mit tidligere liv, hvor jeg næsten var kronisk deprimeret. Det er efterhånden en del år siden. I dag kan jeg leve mit liv i frihed igennem Jesus Kristus.
Jeg kan se og opleve, at drømmen ikke ”bare” handler om mit liv alene, men også om mange andre menneskers liv.
Der er rigtig mange mennesker, som lever inde i et ”edderkoppespind”. Mennesker med depressioner, arbejdsløshed, stress, misbrugsproblemer, ensomhed, skilsmisse, håbløshed osv… i lange baner…
Jeg synes, det er enormt frustrerende, så nemt det er for os mennesker (inkl. mig selv) at blive bedraget med løgne. Løgne som umiddelbart ikke ligner løgne, de ser ud til at ligne sandheden, men i virkeligheden er de falske!!
Både i drømmen, jeg havde dengang, og i mit nuværende jordiske liv kan jeg leve i frihed ved at gå igennem korset, dét kors JESUS hang på i påsken.

Når du griber ind…

Der er en del personer, vi kan læse om i Bibelen, som også har oplevet depression eller en anden form for indre nød. Bl.a. David fra Det Gamle Testamente.
Han skriver i Salme 142 vers 8 (fra Bibelen på hverdagsdansk): ”Hjælp mig ud af det her fængsel, så jeg atter kan takke og tilbede dig.”
Så David kender også til at være fanget, sådan som jeg har haft det tidligere i livet, og i drømmen.
David vil gerne takke og tilbede Gud, men oplever, at der er noget, som forhindrer ham i at gøre det.
Men så vender David sig alligevel til Gud i sin nød, for han starter Salme 142 med:
”Jeg råber højt til Herren, trygler ham om nåde. Jeg udøser min nød for ham, betror ham mine problemer. Når jeg er modløs og opgivende, viser du mig den vej, jeg skal gå…”
Så selvom David har svært ved at takke og tilbede, så forstår han alligevel, hvor han kan finde hjælp og vejledning, nemlig hos Gud.
Og David forventer, at Gud hjælper ham, for der står til sidst i Salme 142:
Når du griber ind og redder mig…” Der står ikke: ”Hvis du griber ind…”

Bankede på hos Jesus

Dengang jeg var nede i depressioner, havde jeg heller ikke altid lyst til at søge Gud, ligesom David fra Det gamle Testamente. Men jeg forsøgte, så godt jeg kunne. Jeg bankede på hos Jesus og blev ved med at søge hjælp hos Jesus, igen og igen.
Det gjorde jeg bl.a. ved at læse i min bibel og synge/lytte til sange, hvor Jesus er i centrum. Jeg brugte også tid på bøn, modtog forbøn hos andre mennesker og deltog i fællesskaber, hvor Jesus bliver ophøjet.
Forandringen væk fra depressionerne skete ikke på et øjeblik, men over en tid på flere år.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Han forstår os

Jeg ved godt, også fra mit eget liv, at livet ikke altid kører på skinner med glæde 7 dage om ugen, 365 dage om året.
For vi træder ved siden af og falder ved ting, vi gør forkert, både mod andre og nogle gange mod os selv.
Men jeg tror alligevel, at hvis vi tager et valg og vælger at sige 100 % JA til Jesus, og lader ham være vores frelser og herre i vores liv, så velsigner han os!
Vi må tilgive andre, bede om Guds tilgivelse og tilgive os selv.
Vi må vende os om til Jesus og ligesom sige til ham: ”Her er jeg…”. Jesus vil gerne hjælpe os videre fremad, det gjorde han for mig, så kan han også hjælpe dig videre.
Så siger du måske, at ”der er ingen mennesker, som kan forstå mig…” Ja det kan være rigtigt, at du måske sidder i en situation, hvor mennesker kan have svært ved at forstå dig, for vi mennesker har en begrænset fatteevne. Men der er det så endnu mere aktuelt, at vi lader Helligånden komme til, fordi Jesus forstår, hvordan du kan have det.
Jesus kan tale direkte til dig ved hjælp af Helligånden, han kan også gøre det ved hjælp af Bibelen, igennem andre mennesker eller på en helt fjerde måde.
Så kan vi gå igennem Jesu kors og leve på den anden side af korset. På den side af korset, hvor den dybe glæde findes, og den ægte fred, som kun Jesus kan give os.
Der behøver ikke være et klæbrigt edderkoppespind omkring os!

Jesus har vundet sejren til os mennesker, han har gjort det fuldbragt på korset, for at vi kan leve som frie mennesker!