Kopimaskine- sælgeren som fik en uventet velsignelse

I bogen ”Velsignelsens Vei” fortæller Roy Godwin mange eksempler på, hvordan menneskers liv kan blive forandret af en velsignelse og et møde med Gud. Her er et eksempel.

Når frelsen overmander dig

Der var høsttakkefest i dalen, og vi fik steg til middag efter formiddagsmødet.
Vi var omtrent 85 personer placeret rundt om ved forskellige borde.

En mand kom pludselig gående fra et af andre borde og virkede meget begejstret.
Han så på Daphne og mig, og derefter på de seks andre ved bordet, og fortalte os, at Ffald-y-Brenin havde været med i det walisiske radio- og TV-program fra BBC i løbet af ugen.
Vidste vi noget om det?

Det var nyt for os. Men vi fik at vide, at det handlede om den walisiske version af ”Songs of Praise” – et fast TV-program på en af de største kanaler, som indeholder populære salmer og lovsange sammen med personlige vidnesbyrd, specielt i radioversionen.

Interviewet var med en sælger, som havde besøgt Ffald-y-Brenin for at forsøge at sælge os en kopimaskine, da han havde hørt, at vi trængte til at få opgraderet den, vi havde.

Da han ankom, fik han serveret kaffe, før han så fortalte om den kopimaskine, han solgte. Det blev til en lille samtale mellem vort teammedlem Sharon og ham om hvilke kopibehov, vi havde.

Derefter blev han til sin overraskelse tilbudt en rundtur på centeret. Han havde egentlig ikke lyst til det, men hvis det var det, der skulle til for at sælge kopimaskinen, ville han hellere end gerne med.

Som sædvanlig endte turen i kapellet. Sharon inviterede ham til at sidde ned, og fortalte, at det var vanlig praksis at tilbyde velsignelse til folk, før de tog afsted. Han var ikke overbegejstret ved tanken på den slags, men han var en pragmatisk mand og tænkte, at det at lytte til en kort bøn var en lille pris at betale for at få gennemført et salg.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Eftersom tiden er gået, er de eksakte ord, som blev udtalt, forsvundet i hukommmelsens tåge.

Men på grund af måden, vi træner vore teams på, ved vi, hvad hun grundlæggende har haft i tankerne, mens hun velsignede ham. For folk, som endnu ikke er kristne, vil vi ofte sige noget i retning af dette:

”Jeg velsigner dig i Jesu navn, og beder om, at Gud må åbenbare alt det for dig, som du har brug for at vide for fuldt ud at blive den, du var skabt til at være, og at du må modtage alt dette, så livets fylde kan forløses i dit liv.”


Artiklen fortsætter efter annoncen:Sharon husker, at det så ud, som om han blev påvirket, mens hun velsignede ham. Kort efter gjorde hun, som man plejede, og lod ham sidde der alene i stilhed. Hvad hun ikke vidste, før vi hørte hans vidnesbyrd, var, at i det øjeblik, hun velsignede ham, kom Den Hellige Ånd til ham og begyndte at give ham en ny forståelse af Gud. Han blev på stedet i længere tid, før han tog videre.

Han kørte så ned mod hovedvejen, svingede til højre og standsede for at se op mod Ffald-y-Brenin på bjergryggen.

Det var en grå dag med mange mørke skyer og lave tågebanker.
Men netop da trængte en enlig solstråle igennem skylaget og skinnede direkte på det høje kors.

Han sad der i bilen, mens han bare stirrede på det høje kors, der fremstod, som om det var oplyst af en lyskaster.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Mens han stirrede, blev han helt opslugt og vidste i samme øjeblik, hvad Jesus havde gjort for ham, og han tog en afgørelse som svar.
I radiointerviewet beskrev han videre, hvordan hans liv var blevet grundlæggende forandret; hvordan hans relationer havde ændret sig, hvordan hans forretningsvirksomhed og holdninger til andre var forvandlet.

Dette er frugten af et forandret liv – et forandret menneske med et nyt hjerte og en ny ånd.

Vor fortæller ved middagsbordet i dalen gav os navnet på manden, og han troede åbenbart, at vi ville genkende det. Det fik dog ingen klokker til at ringe, hverken hos Daphne eller mig. Men et par af de ældre mænd genkendte det straks. Han var anset for at være en kendis, som tidligere kaptajn på det walisiske landshold i rugby (nationalsporten), én som førte dem gennem to verdensmesterskaber. Han spillede 41 kampe mellem 1991 og 1995 og var en kendt og berømt skikkelse i 1990’erne.

Hans vidnesbyrd har påvirket mange mennesker på grund af hans baggrund og navn.
Det tog os lidt tid at finde ud af, hvem teammedlemmet havde været. Han nævnede ingen navne i interviewet, men vi kontaktede et nylig pensioneret medlem og spurgte, om hun havde bedt for en kopimaskinsælger.

“Ja,” svarede hun. ”Hvorfor spørger du om det?” Vi kunne da opmuntre hende med fortællingen om, hvad Gud havde gjort gennem hendes trofasthed og den korte velsignelse.

Velsignelsen Vei – Guds nærvær og hensikt. Af Roy Godwin og Dave Roberts. 194 sider. 228 kr. Proklamedia, Norge. Kan købes på Hosianna.dk