Faste hjalp med vægttab – for en tid

Close Up Of Overweight Woman Trying To Fasten TrousersKære Orla!
Tak for din forbøn og udholdenhed, og må du være rigt velsignet i dit arbejde.
Vi fastede først på året 2015 i 14 dage, og da tabte jeg 8 – 10 kg.
Men straks efter vi begyndte at spise, sneg de tabte kilo sig på igen. Og her hos os er der ingen, der spiser over evne, og vi lever meget spartansk i hverdagen. Nok mere end de fleste. Vi har aldrig haft lyst til at overspise eller til fed mad.
Jeg har altid kun vejet 55-60kg. Men jeg har været på medicin, og da jeg stoppede med medicinen, tog jeg voldsomt på i løbet af en måned. Det har jeg døjet med siden. Ingen kan hjælpe mig.
Men så sidste år, da jeg fik et nyt knæ og trænede hver dag tabte jeg mig 18 kg og var lykkelig. Men nu har de tabte kilo sneget sig på igen. Det generer mig meget og belaster min krop.
Jeg ved alt om faste og kur, osv. Men her hos mig er ingenting normalt.
Jeg tror, at den medicin, jeg fik, har ødelagt mine fedtdepoter, og nu er min tabte bevægelighed på grund af overvægt et stort handicap, når jeg gerne vil tabe mig.
Men Herren kan og vil, når tiden er inde. Jeg venter i stor tålmodighed til dagen kommer, da Han griber ind hos mig. Han er begyndt, men ind imellem er der tilbagefald og hvorfor, ja, det er det evindelige spørgsmål?
Jeg tror og stoler fuldt og helt på min Herre og Mester, og så må han klare resten.
De kærligste hilsner herfra
En kvinde, som venter

Mature couple eating a salad in the living room. Shallow depth of field, focus on the man

Kære kvinde, som venter
Du bringer flere emner på bane i dit brev.
For det første er det helt normalt med vægttab under faste. Størst vægttab oplever man, når fasten er en faste på forskellige former for væske eller kun på vand. Da tæres der hurtigt på kroppens fedtdepoter.
Men der er faktisk flere former for faste.
Jeg ved så ikke, om du og din mand har fastet kun på vand, altså total faste. Der findes nemlig en form for faste, som jeg vil kalde delvis faste.
Man vil opleve mindre vægttab, hvis man går i gang med en delvis faste. Denne form for faste kan være af længere varighed end den faste, som kun er på vand (væske).
Et bibelsk forbillede på delvis faste har vi i Johannes Døberen, om hvem der i Matthæus-evangeliet kap. 3, vers 4 står:
”Johannes bar klæder af kamelhår og havde et læderbælte om livet, og hans føde var græshopper og vildhonning.”
En anden fantastisk beskrivelse af delvis faste finder vi i Daniels bog kap. 1, versene 3-17.
Her handler det om babylonerkongen Nebukadnesar, som udvælger nogle unge israelitiske mænd til at gøre tjeneste i kongens palads, blandt dem Daniel.
Kongen ville dagligt give Daniel og hans venner mad fra det kongelige køkken. Men Daniel satte sig for, at han ikke ville gøre sig uren med mad og vin fra det kongelige køkken. Han bad derfor hofchefen om at måtte undgå mad fra kongen.
Hofchefen blev bange for, at Daniel og hans venner derved ville komme til at se dårligere ud end andre unge på deres alder. Men Daniel sagde til hofchefens tilsynsmand, som skulle styre det med maden, at han og hans venner gerne ville sættes på prøve i ti dage. I de ti dage ville Daniel og hans venner kun spise grøntsager og vand.
Da de ti dage var gået, så Daniel og hans venner bedre ud og var mere velnærede end alle de unge mænd, der fik deres mad fra det kongelige køkken. Så holdt tilsynsmanden op med at tilbyde dem mad fra det kongelige køkken.
Du skriver om problemet med at tage på efter endt faste.
Hertil vil jeg sige, at det faktisk er en helt naturlig del af fasten, at kroppen efter endt faste søger at genoprette sine fedtdepoter.
Kroppen prøver endda oftest at lægge noget til, så der for en anden gangs skyld kan være rigeligt at tære på. Det vil mange nok, ligesom du, synes er et problem.
Men her kan det så i en overgangs-periode efter endt faste være godt, som Daniel og hans venner gjorde, at nøjes med vand og grøntsager.
Forskellig slags frugt vil også være godt, da kroppen tillige arbejder på at fylde kroppens lagre af vitaminer og mineraler.
At spise i en lidt længere periode, som Daniel og hans venner gjorde, forhindrer en voldsom vægtforøgelse.
Efter endt faste kan det være en kamp ikke at komme til at overspise. Mange oplever nemlig efter endt faste, at maden smager bedre, end den nogensinde før har gjort.
Du berører også problemet med, om dit tidligere medicinforbrug kan have ødelagt dine fedtdepoter?
Det er faktisk en sag, du skal tale med din læge om. Her slår min viden ikke til.
Jeg vil også lige nævne situationen med, at man ønsker at gå i faste og samtidig er på medicin. I den situation skal man tage sin læge med på råd, da nogle former for medicin kan være direkte livstruende, hvis man tager dem på tom mave.
Kære kvinde, som venter. Hvor er det godt, du venter med stor tålmodighed på Guds hjælp. Den tid, hvor du venter på Guds hjælp, kan være en svær tid. Det kender jeg selv til. Jeg vil derfor stå ved din side med forbøn.
Med venlig hilsen
Orla Lindskov.

Kære Orla Lindskov
Jeg vil gerne hermed takke for salvedugen til min gode ven. Den har fjernet de fleste af hendes smerter. Halleluja.
Tak til Gud og tak til dig. Gud velsigne dig og din tjeneste.
Kærlig hilsen M.

Kære Orla
Tak for salvedugen.
Jeg har fået meget mere ro i benene om natten.
Al ære til Jesus og tak til hans tjener.
Mange kærlige hilsner S.

Kære Orla Lindskov!
For kort tid siden skrev jeg til dig og bad om forbøn for mange smerter i ryggen. Jeg kan nu med stor glæde fortælle, at smerterne er helt væk.
Jeg takker meget for, at Jesus har hjulpet mig igennem din forbøn.
Denne gang skriver jeg for at bede om hjælp for søvnbesvær. Hvad grunden er, ved jeg ikke.
Din forbøn har faktisk hjulpet mig mange gange. Det takker jeg meget for. Jeg tror også på, at Jesus denne gang vil hjælpe mig igennem din forbøn.
Kærlig hilsen og en stor tak fra L., Sjælland.