Butik mod madspild i Aarhus

Folkekirkens Nødhjælp udvider Wefood. Foto: Mikkel Østergaard.
Folkekirkens Nødhjælp udvider Wefood. Foto: Mikkel Østergaard.

Salg af folkeaktier skal skaffe midler til, at Folkekirkens Nødhjælp kan åbne to Wefood-butikker i løbet af det næste år.

Siden Folkekirkens Nødhjælp åbnede den første Wefood-butik for to måneder siden i København, har kunderne stået i kø.
Derfor udvider Folkekirkens Nødhjælp nu Wefood og åbner to butikker i henholdsvis København senere i år og Aarhus i 2017.
– Wefood har på rekordtid opnået stor succes, og vi er både overvældet og stolte af den opbakning, som kunderne, leverandørerne og de mange frivillige har udvist, siger generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp Birgitte Quist-Sørensen.
Hvert år smides mere end 700.000 tons mad ud i Danmark. Det ønsker Folkekirkens Nødhjælp at gøre noget ved med de nye butikker.
– Madspild er et emne, der interesserer rigtig mange danskere, og derfor skal endnu flere have mulighed for at handle i en Wefood-butik, siger Birgitte Qvist-Sørensen.
– Vi ønsker, at Wefood skal være landsdækkende, og en butik i Aarhus er det første skridt på vejen. Samtidig giver det god mening at udvide med endnu en butik i København på grund af logistik og varelager, forklarer Birgitte Qvist-Sørensen.
De næste måneder vil Folkekirkens Nødhjælp samle penge ind til at åbne de nye butikker.
Ligesom med den første Wefood-butik på Amagerbrogade i København vil det foregå ved salg af folkeaktier.
Den første Wefood-butik slog dørene op 22. februar i år på Amager.