Et himmelsk forår og forventning

Af Poul Henning  Krog Læge og forfatter
Af Poul Henning Krog
Læge og forfatter

Foråret gennemsyrer alt. Forårets blomstrende træer og dufte strømmer imod os. Jordbærrene er røde om 3 uger. Vi er i Tyrkiet på en 2 ugers tur til foræringspris; det er sidst i februar, og temperaturen er 22 grader.

Foråret gennemstrålede det 5 stjernede hotel Charisma. Lobbyen fyldtes med toner af Chopin, flygelet og pianisten var smeltet sammen. Forårs-solnedgangen over Samos lyste både rødt og gult i det blågrønne Middelhav. Solstrålerne og havudsigten fyldte både soveværelse og balkon og badeværelse og entré. Samos blev dagen efter forvandlet for os til den bibelske ø Patmos.
Stemningen ved aftensmiddagen var præget af forårskådhed. Vi havde alle 8 siddet på vores balkoner og set solen forsvinde ned i Samos. Vi var alle uvante med forkælelse på dette niveau. Vi var enige om, at de 5 stjerner var ekstra store, skarpt optegnede og skinnende. Det flød med tjenere og 80 meters buffet.
Forår, forkælelse og forfriskning strømmede tiltrængt ind i de mange sind. Een arbejdede over 80 timer om ugen, andre var pensionister med alderens skavanker, vi selv var derimellem. De friske skulle efter aftensmaden flyde i det 30 meter lange varmtvandsbassin. Varmtvandsbassinet med dæmpet belysning og 35 grader varmt vand rislende ned af nakke og ryg ville give massage og nye kræfter. Vi prøvede det i går på et andet 5-stjernet hotel. I aften lod vi os nøje med skumbad i spabadekarret på vores badeværelse.
Susanne pustede til sæbeboblerne og sagde: ”Det er fest”.
Jeg kommenterede: ”Ja, hvilken forkælelse”.
Man vænnede sig tankevækkende ret hurtigt til al den luksus, og den vil uforklarligt fortsætte! Gad vide hvordan vores himmelske bolig er indrettet? Her er der ikke lamper eller lys fra solen, for Gud vil selv lyse alt op. Det er tankevækkende, at al denne jordiske luksus vil være for intet at regne i sammenligning med den himmelske herlighed, som Bibelen beskriver for den kristne menighed – Jesu brud. Jordisk luksus og grædende øjne, sygdom, død, skrig og sorg vil ophøre, for Han, som sidder på tronen, vil gøre alting nyt.
Apostlen Johannes beskriver alt dette i den sidste bog i Bibelen – Johannes Åbenbaring. Han skrev inspireret af Helligånden, mens han var i fangenskab på øen Patmos, hvorfra han kunne se over til Efesos. I morgen skal vi se den grav i Efesos, hvor apostlen Johannes formentlig blev begravet; her blev verdens syvende største katedral, Johannes Basilikaen, bygget i det 6. århundrede.

Et bad i et himmelsk forår for både ånd, sjæl og legeme kan anbefales. Vi var, er og vil være dybt og evigt taknemlige.