Evnen III – det helt store opgør

s19_forside-evnen3Evnen III foregår 25 år efter begivenhederne i Evnen I. Den bortførte Søren er blevet voksen, fraskilt og far til 13-årige Joshua, som flytter ind, mens moderen er på hospitalet.

Søren nærer ingen faderlige følelser over for Joshua. Han har problemer nok i sit liv uden at skulle forholde sig til en ganske uønsket biologisk søn.

Fortrængninger og mørke

Set udefra ville Søren være kandidat til en hel række diagnoser som OCD, angst, fortrængninger etc. I en alder af 42 år lever han sit liv for nedrullede gardiner og prøver hele tiden at undgå bakterier, piller, andre mennesker – og at tænke på fortiden, fordi det giver ham hovedpine. Men der er mere end psykisk sygdom på spil.
Sønnen lister rundt i huset, mens han prøver at gøre sig usynlig. På en tur til søen møder han en sort hund, som tager ham med hjem til sin ejer, den gamle Hr. Jensen, der er faldet.
Da Hr. Jensen er kommet på hospitalet, får Joshua ansvar for hunden – og Hr. Jensen bliver klar over, at Gud stadig kan bruge ham til noget. Han begynder at bede for Joshua, og drengen får øjnene op for flere og flere skræmmende forhold i faderens hus.
Der er et større mørke omkring faderen end andre steder. Der lyder også hvæsende stemmer, som skændes indbyrdes om forskellige opgaver. Stemmerne tilhører væsener, som vil gøre Joshua og Søren ondt – og hindre Søren i at huske.

Beskyttere spreder lys

Men der er også andre kræfter på spil. Takket være Hr. Jensens forbøn begynder Joshua at se lys, som ikke kommer fra nogen lyskilde i huset. Han hører også stærke, kraftige stemmer, som taler om at beskytte ham.
Den sparsomme kommunikation mellem far og søn foregår ved hjælp af små sedler i tandkruset. De mørke væsener vil have faderen til at smide sedlerne ud, fordi ”de kan være inficeret med bakterier”.
Men beskytterne griber ind og får faderen til at læse det, Joshua skriver.

Joshua går i krig for sin far

Med stort besvær lykkes det Joshua at sige ”Far” til Søren. Og Søren begynder at huske sin fortid og skriver bl.a. nogle navne og tanker om sin tid som fange hos væsenet Junker på en avis. Samtidig plager de mørke væsener ham mere og mere, og en dag beskylder Søren Joshua for sine nye problemer.
Men Joshua er begyndt at tale til sin ’stærkeste beskytter’, som også Hr. Jensen har fortalt ham om.
Da Joshua viser Hr. Jensen avisen med Sørens noter, begynder den gamle at forstå, hvad der foregår. Han kontakter de fire børn, som tidligere har brugt deres evner for at hjælpe Søren. Og så får de travlt. For Hr. Jensen har set Søren med en stor køkkenkniv i hånden…

Evnen III. Mørkets hævn. 159 sider. 148 kr. Udfordringens Forlag.