Anna Maria inviterede 62 flygtninge på udflugt

Anna Maria Høy er her omgivet af nogle af de asylansøgere, som hun tog med på udflugt.
Anna Maria Høy er her omgivet af nogle af de asylansøgere, som hun tog med på udflugt.

Kontanthjælps-modtager fra Herning oplevede Guds opbakning, da hun handlede i tro.

Anna Maria Høy er på kontanthjælp, mens hendes arbejdsskade fra et overfald udredes. Men det forhindrer hende ikke i at tage initiativ til at hjælpe andre, som har det værre. For tre uger siden havde Anna Maria to indvandrere med i kirken Troens Ord i Brande. Under bønnen fik Anna Maria et billede af en bus, og hun følte, at Guds sagde til hende: Skaf en bus.
– Jeg undrede mig over, hvad jeg skulle bruge en bus til. Men så tænkte jeg på de to indvandrere, jeg havde taget med i kirken. Og så fik jeg den tanke at invitere en busfuld asylansøgere på udflugt, fortæller Anna Maria Høy.
– Jeg synes, at vi som kristne skal huske at holde hjerterne varme og ikke blive hårde, som så mange andre er blevet overfor de fremmede, siger Anna Maria.
Hun glæder sig over, at mange kirker allerede er godt i gang med at viser flygtningene gæstfrihed og en hjælpende hånd.

Bussen blev betalt

Hun undersøgte nu prisen for at leje en bus hos Herning Turistbusser og var villig til selv at betale for den af sin kontanthjælp.
Men da hun senere besøgte nogle venner i asylcentret og luftede sin idé, tilbød chefen for centret at betale for bussen.
Begejstret fortsatte Anna Maria med at planlægge turen. Hun ville gerne tage asylansøgerne med til ”Verdens Buffet” middag, som hvert år holdes om lørdagen, når kirken i Brande har sit sommerstævne. Her laver de internationale deltagere retter fra deres egne lande.

Maden blev betalt

Nu indtraf næste ’mirakel’, for asylcentret ville sørge for mad til 50 fra et catering firma. Asylansøgernes yndlingsret: Kylling og stegte ris. Anna Maria skulle så selv sørge for kaffe, kage og is. Og hun fik en bekendt buschauffør til at transportere seks rammer sodavand fra Tyskland.
– På asylcentret hjalp de mig også med at lave en plakat på engelsk. Men to dage før var der kun otte tilmeldte. En af indvandrerne hjalp mig med at oversætte plakaten til arabisk og persisk. Og nu var der 94 interesserede! Det endte med, at de 62, der kom først til mølle, fik lov at komme med.

Relationer før religioner

De fleste deltagere på udflugten til frikirken var faktisk muslimer, for det viste sig, at ca. 20 af de kristne asylansøgere var til bibelstudie-gruppe i Skt. Johannes kirke den dag.
– Men det glæder mig kun, at vi fik folk med fra alle religioner. Det vigtigste er ikke religioner, men relationer, siger Anna Maria, der dog selv er blevet en meget overbevist og begejstret kristen for ca. 10 år siden.
Herning Folkeblad brugte netop udtrykket ”Relationer før religioner” som overskrift i sin meget positive omtale.
– Der har været så meget negativ omtale af flygtninge på det seneste, og vi har lyst til at give asylansøgerne en dag, hvor de bare kan hygge sig og have det rart, sagde Anna Maria til Herning Folkeblad.
Først på dagen var deltagerne med til en masse udendørs aktiviteter i det gode vejr. Og efter kaffe og middag kunne de være med til et kristent møde, hvis de ønskede. Nogle valgte i stedet at spille fodbold eller volleyball.

Flygtningene fik bl.a. kylling og stegte ris til deres middag i det grønne.
Flygtningene fik bl.a. kylling og stegte ris til deres middag i det grønne.
Dybt berørt

Mange blev meget berørt over det, de oplevede – bl.a. ved aftenmødet, hvor Stephen Moses prædikede, bad for og gav kundskabsord til folk. Herunder også et par af asylansøgerne, bemærkede Anna Maria.
Udover den meget internationale kirkes egne præster, Erling Laursen og Stephen Moses, havde sommerstævnet også besøg af de kristne prædikanter Anu Jacob fra Indien, Jens Garnfeldt fra København og indiske Gideon Stanley fra USA.
– Men selv om vi er en kristen frikirke, inviterer vi gerne mennesker fra andre religioner også, for vi tror på, at kærlighed integrerer, understreger Anna Maria Høy overfor Herning Folkekblad. Også den lokale ugeavis har omtalt hendes utraditionelle initiativ.

Blev vist respekt

Nogle har spurgt hende, om hun ikke blev udsat for seksuelle tilnærmelser fra de mange mænd.
– Jeg har ikke været ude for én eneste uheldig bemærkning. Tværtimod har de vist mig en respekt, som jeg har undret mig over, siger Anna Maria og tilføjer:
– Det er jeg ikke sikker på ville være tilfældet, hvis jeg fyldte bussen med danske fodboldfans…
Det er Gud, der skal have æren for hele det vellykkede arrangement, fastslår den lattermilde Anna Maria og tilføjer: Jeg var blot villig til gøre det, som Gud bad mig om, – og så sørgede Han for resten…!