Dejlig jazz’et julestemning

s22_ld-be_coverLauren Daigle har gjort sig bemærket som en af de mest spændende stemmer de seneste år. I 2015 blev hun kåret til ’Årets Nye Kunstner’ af Dove Award, og i år vandt hun både ’Årets Sangskriver’, ’Årets Kunstner’ og ’Pop/Contemporary Recorded Song of the Year’ med ’Trust In You’ samt fik flere andre nomineringer.

Og nu har den fremadstormende musiker så udgivet et vaskeægte julealbum. Det er de klassiske engelske julesange, som ’Silent Night’, ’O Holy Night’, ’White Christmas’ osv. Så selvom hun selv kan skrive sange, så har hun valgt at holde fast i de gode, gamle klassikere og givet dem et personligt, lidt jazzet twist. Men hun har også sneget en ny udgave af sin smukke hitsang fra 2013 ’Light of the World’ med.

Jeg havde gerne set, at lidt flere nye numre var kommet med. For der er ingen tvivl om, at Daigle er et stort talent. Hendes lidt nasale, kraftfulde og smukke stemme formår at give nyt liv til de fortærskede julenumre. Jeg synes, hun gør det godt, og efter at have gennemlyttet albummet mange gange kan jeg sige, at det holder i længden. Jeg er normalt ikke så meget til jazz, men dette her er dejligt og behageligt at lytte til.
Det er forfriskende at lytte til, men pga. sangvalget ikke direkte fornyende. Men det er måske heller ikke det værste, når det handler om julen med de mange traditioner?

Det er lækker musik, som hjælper til at reflektere over julens budskab, men som også kan bruges som baggrundsmusik i den kommende juletid. Mangler du et nyt julealbum til samlingen, så er dette her et godt bud.