Egen sound og tilbedende tekster

s22_cdJeg er ikke tidligere stødt på Rivers & Robots, men det er bestemt et bekendtskab, jeg er blevet mere og mere glad for ved at lytte til “The Eternal Son”.

Albummet lægger ud med en helt særlig sound; en surf-rock-agtig guitar, et fast beat og luftig sang i en skøn indie-rock blanding, drager en ind og giver lyst til at høre mere.
Henover albummet udfolder “Rivers & Robots” deres alsidige sound i forskellige retninger. Øregangen bliver udfordret, men aldrig i en grad, hvor det ikke stadig er behageligt.
Det er en særlig kvalitet at kunne skabe sin egen lyd i en grad, så lytteren straks vil kunne genkende kunstneren ved blot at høre en strofe – og det formår “Rivers & Robots”.

Udover at have sin helt egen sound har “The Eternal Son”, den utrolig fine kvalitet, at teksterne er fyldt med længsel efter og ophøjelse af Gud. Det er usædvanligt i kombination med denne type musik, som ikke er specielt “lovsangsagtig” i de former, vi kender det. Med tekster som “In Him all the fullness of God was pleased to dwell. Through Him, He will reconcile all things to Himself”, “You are holy, You are worthy”, “Who is like our God in all of the earth” og “How lovely is Your dwelling place. My soul is crying out to be with You” er der ingen tvivl om, hvor “Rivers & Robots” henter sin inspiration fra. At teksterne så ofte tager udgangspunkt i Bibelen får i mine øjne kun albummet og tilbedelsen til at stå endnu stærkere.

Så har du lyst til at udfordre dine idéer om, hvad tilbedelse er, vil jeg varmt anbefale “The Eternal Son”. Den fine kombination af særegen sound og tilbedende tekster har i hvert fald åbnet både mine ører og min sjæl.
Kathrine Jul Chercka