Hvad mener du om julen?

Salomé Lind
Salomé Lind

Udfordringen har spurgt tre unge om, hvad der er det vigtigste for dem.

Det vigtigste er hygge med familie og venner – og så det, at vi fester for Jesus, mener de tre unge.

Hvad synes du er det vigtigste ved julen?

– At være i selskab med mennesker, som du nyder at bruge tid sammen med, siger Nikolaj Franch Ølholm Larsen.
Salomé Lind siger:
– Jeg synes det vigtigste ved julen er, at man hygger sig og har en god tid sammen med sine venner eller sin familie. Og Søren Flensborg Nissen nævner julebudskabet:
Det vigtigste ved julen er for mig at være sammen med familie og venner. Julen er en højtid, hvor vi mindes, at Gud af kærlighed sendte Jesus, for at han kunne dø for os.Derfor er det ekstra vigtigt, at vi i juletiden viser vores kærlighed til hinanden.

Nikolaj Franch Ølholm Larsen
Nikolaj Franch Ølholm Larsen

Hvordan holder du jul?
Hvordan markerer du eller din familie julen?

– Min familie tager ud sammen og finder og fælder et juletræ. Vi har en tradition med at tage i biffen d. 23. og se en film sammen, fortæller Nikolaj. Men Salomé skal ud at rejse:
– Jeg fejrer jul med min familie i Schweiz. Hvor mine forældre laver noget dansk mad og dessert. Derefter hygger vi og pakker gaver op.
Søren fortæller om juleaften:
– Juleaften starter vi med at gå i kirke sammen. Efter det spiser vi sammen, danser vi om juletræet og giver hinanden gaver, fortæller Søren.

Søren Flensborg Nissen
Søren Flensborg Nissen

Hvis du kunne lave noget om ved julen, hvad skulle det så være?

– Hvis jeg skulle lave noget om, så skulle det være at synge julesalmer rundt om træet. Det synes jeg simpelthen er så kedeligt. Det kunne man godt tænke om, mener Nikolaj. Men Salomé er godt tilfreds med traditionerne:
– Jeg synes ikke, der er noget, der skal ændres, det hele er som det skal være, siger hun.
Søren får det sidste ord med et par forslag til ændringer i hele julemåneden:
– Hvis jeg kunne ændre på noget, skulle der først startes med at pynte op til december. Jeg ville måske også få folk til at sætte farten ned og bruge tid på hinanden – i stedet for at prøve at skabe den perfekte jul, og så glemme selv at have det, siger han.


Artiklen fortsætter efter annoncen: