Splid i familien

Rasmus Jonstrup Hansens bog Gymnasietro er udgivet på Credo Forlag..

”Desværre blev det kun værre med min fars forhold til sine forældre. De tog min fars lillesøster med på ferie oven i hans 18 -års fødselsdag – uden min far – fordi de ikke orkede hinanden mere. På fødselsdagen flyttede min far så hjemmefra, uden at hans forældre vidste det. Da de kom hjem, stod hans værelse helt tomt, og de vidste ikke, hvor han var. Efterhånden som årene gik, fik de det dog bedre med hinanden igen, men desværre blev de aldrig enige om det med troen.

Måske kender du det her alt for godt? Måske synes dine forældre også, at du er mega åndsvag, fordi du tror på Jesus? Eller måske dine nære venner? Faktisk vidste Jesus udmærket godt, at ville blive sådan for nogle af os…

Det kan være frygteligt svært, når nogle vælger at følge Jesus, og andre i familien er imod det. Det er jo altid hårdt at have haters, men det er endnu hårdere, når de er tæt på én. Deres holdning betyder nemlig meget mere end andres, og deres sårende ord stikker endnu dybere….

Gud vil, at vi skal elske og ære vore forældre (Matt 15,4) og adlyde dem (Ef. 6,1-2) – altså være gode imod dem, tale godt om dem og gøre som de siger, så længe det ikke går imod, hvad Gud siger. Og alligevel siger Jesus også, at hvis du vil følge ham, skal du elske ham mere end alt, selv dine forældre (Matt 10,37). Det kan være frygteligt svært at have sine forældre imod sig på den her måde, men husk: Jesus er virkelig mere værd at at have dine forældres anerkendelse.”

Rasmus Jonstrup Hansen fortæller i bogen Gymnasietro side 133 f. om sin far, der blev kristen som ung og derfor fik store problemer med resten af familien.