90 år med cement og musik for andre

Dorethe Jensen fra Simested Strengekor er kendt fra mange møder og bibelcampinger. Den 16. maj fylder hun 90 år.

Sang og musik fyldte meget i Dorethe Jensen hjem. Dorethe lærte tidligt at spille både klaver, orgel og harmonika. Hun tog også organisteksamen fra Ranum Seminarium – og virkede som organist ved Simested kirke i ca. 20 år.

Dorethe havde stor glæde af et ophold på Rønde Højskole på Djursland sammen med andre unge.
Harmonikaen kom i brug i Simested Strengekor, som Dorethe var med i fra starten. Koret fungerede i mange år – også som et familiekor.
Familien med Dorethe og Kaj, hendes mand, deres fire børn, samt Dorethes søster Asta, nogle år også moderen Kirstine og mosteren Margrethe tog rundt og spillede og sang i missionshuse og kirker, på plejehjem og bibelcampings, lige fra Korskroen ved Esbjerg til Ålbæk ved Skagen. Koret indspillede også to kassette-bånd og en CD.

Kørte selv lastbilen for cementstøberiet

Dorethe Jensen er født i Simested i Vesthimmerland og har boet og levet der i 90 år.

Samme år, som Dorethe blev født, grundlagde hendes far, Jens Andersen, Simested Cementstøberi. Familiefirmaet, som nu føres videre af 3. generation, kan således også fejre 90-års jubilæum i år. Det vil blive markeret senere.

Ved siden af skolegangen hjalp Dorethe tidligt til i Cementstøberiet, fx med at lave cementtagsten og hente sand i firmaets sandgrav.
Som ganske ung tog hun lastbilkørekort – hvilket var meget usædvanligt for en pige dengang. Hun hentede cementsække på Cementfabrikken i Assens ved Mariager. Så kunne der godt komme en sæk eller to ekstra med på læsset, når det var en køn ung pige, der var chauffør, husker hun.

Overtog støberiet

I 1952 blev Dorethe gift med Kaj Villy Jensen. Efter cementstøber Jens Andersens død, i 1964, overtog de to Simested Cementstøberi. Der blev udbygget og bygget til. Dorethe og Kaj var fremsynede og fulgte med, da automatiseringen blev mulig. Tidligt kom de to sønner, Kurt og Frank, med i firmaet. De fører nu som 3. generation støberiet videre – med fokus på det nyeste indenfor automatisering og robotter, EDB-styring m.v. Samtidig glemmer de ikke den gode kundebetjening, både til de private kunder, håndværkerne og de store firmaer.

Hjælper sin præste-søn

En tredje søn, Frits, er sognepræst i Thy. Her har Dorethe utallige gange hjulpet med borddækning – afstemte farver i blomster og lys – til forældresammenkomster, ældremøder, menighedsrådsmøder og andet i Stagstrup Præstegård. Hun ledsager også sangene med orgelspil på Præstegårdens el-orgel.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Datteren Anna Lise er lektor, ansat ved Varde Gymnasium som underviser i engelsk og religion. –

Dorethe og Kaj Villy Jensen nåede at fejre guldbryllup i 2002. Få dage senere døde Kaj efter en svær sygdom, hvor Dorethe og resten af familien hjalp ham derhjemme, så den sidste svære tid forløb på en god og værdig måde.

Glad for Udfordringen

Dorethe nyder godt af et generelt godt helbred. Hun følger nøje med i nyheder.
Især det politiske stof har hendes interesse. Sammen med kirkestoffet. En god håndboldkamp på tv – helst med Mikkel Hansen på banen – har også Dorethes interesse.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Hun har holdt Udfordringen siden 1970’erne og læser den gerne. Dorethe har altid læst meget. Ofte træffes hun med en god bog i hånden. Det sproglige talent er også kommet til udfoldelse i mange sange – dels lejlighedssange, dels sange til Simested-Koret.

Blandt Dorethes udlandsrejser står rejsen til Israel i 1977 i et særligt skær – og turen til Østrig i 1992, lige efter EM i fodbold, var også minderig.

Dorethe har kørekort og kører stadig bil. Dorethe spiller hver dag på sit nye el-klaver, både udenad og efter noder.

På Dorethes fødselsdag den 16. maj er familie, venner og naboer velkomne til en kop kaffe på Eveldrupvej 30. Og borgmester Knud Kristensen, Vesthimmerlands Kommune, har også meldt sin ankomst.


Artiklen fortsætter efter annoncen: