Dialogpris til Mogens Mogensen

Tidl. missionær i Nigeria, Mogens Mogensen, fik den ene af tre dialogpriser, som Dialog Forum for 6. gang uddelte på Nationalmuseet.

De øvrige to priser gik til Foreningen Menneskebiblioteket for at skabe større tolerance og forståelse for mangfoldighed med fokus på samfundets mest udsatte mennesker, og imam Abdul Wahid Pedersen for ”hans ihærdige og utrættelige indsats for dialog mellem imamer, præster og rabbinere.”

Mogens S. Mogensen har en ph.d. i islam og har tidl. været generalsekretær for Sudanmissionen (Mission Afrika). Han er nu freelance kirke- og religionsmødekonsulent.

”Han skriver jævnligt og kommenterer samfundsrelevante diskussioner og giver gerne sin mening til kende. Han er fortaler for fred, forsoning og tolerance, og med sin imødekommenhed og positive tilgang til udfordringer er han et ressourcefuldt og unikt menneske, som er med til at bevare sameksistensen i samfundet på tværs af forskellige religioner,” lød begrundelsen.

Mogens S. Mogensen fik overrakt sin pris af biskop Marianne Christiansen, Haderslev.