Jeg er bange for at min kone er mig utro

Kære Suh.
Jeg er bange for at min kone er mig utro, men jeg er ikke sikker.
Jeg vil af principielle grunde ikke tjekke hendes telefon eller Facebook. Kan jeg få løst det her uden at skulle direkte anklage hende?
Det er mest en fornemmelse jeg har, jeg har ikke noget konkret.
Mvh. Manden

Kære Mand
Jeg er nødt til at starte med at skrive: Den mest enkle måde at angribe dette problem på er den direkte: At fortælle din kone om dine observationer, og at du er bange for, at hun er dig utro – og naturligvis, hvad det gør ved dig (ulykkelig, vred, føler måske skyld over noget, der burde have været anderledes i jeres forhold osv.).

Hvis jeres forhold i øvrigt har været fornuftigt og med gensidig respekt, vil en sådan direkte konfrontation mange gange give den anden part anledning til at gå til bekendelse, som der faktisk kan være en længsel efter. Nogle gange har den utro part ligefrem bevidst eller ubevidst gået og håbet på at blive opdaget, så tingene kan komme frem i lyset.

Men når nu det er det, du ønsker at undgå, så kan du i stedet først og fremmest prøve at gøre dig det helt klart: Hvad er det, der har vakt din mistanke? Er det noget, der er anderledes i din kones adfærd?

Er det en større interesse for noget andet/noget nyt? Er hun pludselig meget væk hjemmefra, eller går hun pludselig usædvanligt meget op i sit udseende, i sin fysiske form uden nogen synderlig årsag? Eller er det snarere en manglende opmærksomhed på dig eller manglende interesse for noget andet, der plejede at være vigtigt for dig/jer? Har jeres sexliv ændret sig påfaldende? Eller har jeres fortrolighed ændret sig markant?

Når du bliver klar over, hvad det er, der har udløst din mistanke, så kan du prøve at snakke med din kone om disse ting: ”Jeg har bemærket, at du på det sidste … ” eller ”Jeg har lagt mærke til, at vi aldrig længere … ”. Følg op med spørgsmål som: ”Hvordan har du det egentlig i vores ægteskab?” eller ”Er vi ved at glide fra hinanden?” Spørgsmål i retning af disse vil give din kone mulighed for at komme på banen med en eventuel frustration, som hun går og bærer på.

I denne samtale er du med til at give jer mulighed for at nærme jer hinanden på de områder, som måske ellers er svære for jer at snakke om. Hvis det lykkes, og I får mødt hinanden med åbenhed og respekt, så kan der skabes en atmosfære af tillid og kærlighed, som måske får din kone til at fortælle dig hele sandheden om en evt. affære, netop fordi hun ønsker at bygge videre på det, som I skaber sammen via en respektfuld samtale.

Hvor I ender henne bagefter er ikke til at forudsige, men du vil i så fald vide noget mere om, hvor I står i forhold til hinanden.
Hilsen Suh


Artiklen fortsætter efter annoncen: