Giv mig den rene vare

Af Henrik Engedal

Folk har så mange kæpheste, så mange personlige og politiske holdninger. Der er endeløs underholdning og humor alle steder. Der er så mange kristne arrangementer, så meget lækker lovsang. Men det er bare ikke der, at friheden er.

Jeg stod dér midt på gulvet i den store sal med tusinder af mennesker til Awakening Europe (læs mere om det her). ”Jesus…Jesus….Jesus” lød det igen og igen. Folk knælede, folk tilbad virkeligt. I ånd og i sandhed. Så simpelt, så barnligt kunne man måske næsten sige. Men også så godt, så sandt, så befriende på samme tid.

Både før og efter konferencen er jeg blevet mindet om to ting: Death and desire. Døden fra min egen vilje og et større begær efter Gud og hans nærvær og vilje i mit liv.

”Vi kan se den usynlige Gud ved at se hans Søn, som er Herre over alt det skabte. (…) Det var nemlig Guds plan og vilje at åbenbare hele sit guddommelige væsen gennem sin Søn” (Kol. 1,16). Bibelen er klar: Jesus er Gud. Vi kan se den usynlige Gud ved at se Jesus! Wow. Tænk lige over det. Findes der noget større?

Men har vi alligevel glemt Jesus midt i det hele? Det ser nogle gange sådan ud. I hvert fald i mit eget liv må jeg desværre indrømme.

Hvad med dig? Der er så meget støj fra mennesker omkring os, fra diverse medier, ja selv fra kirkearrangementer nogle gange. Det distraherer. Det forvirrer. Du glemmer Jesus. Du glemmer hans ord, hans befalinger og hans vilje. Du hører ikke Helligånden, når han som et stille vindpust taler livgivende ord til din ånd. Du går glip af den åndelige føde, som du desperat har brug for.

Nej, giv mig den rene vare. Giv mig Jesus. Jeg vil meditere over hans ord fra Bibelen. Jeg vil være stille og vente på ham. Lad mig blive fyldt med det livgivende vand, som Helligånden giver mig. Det er i overgivelse og tilbedelse af Jesus, at du finder fred og kraft til at leve livet for ham. Det er her livet er.

Glem alle de andre ligegyldige (gode) ting, som så let fylder. De giver dig ikke, hvad du virkelig længes efter.


Artiklen fortsætter efter annoncen:For friheden er Jesus. Overgiv dig og tilbed Jesus.